12. kolo
01.11.2019 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Senzace v Ligue 1! Poslední Dijon skolil vedoucí PSG

Snad všechny okolnosti před tímhle duelem vyznívaly jednoznačně ve prospěch PSG. Postavení v tabulce, současná forma, vzájemná bilance, v neposlední řadě i kvalita kádru na papíře však v tomto ohledu nakonec nesehrály žádnou roli. Na dně posazený Dijon zvládl francouzského giganta senzačně skolit před vlastními fanoušky o branku.

K tomu, aby se burgundský klub vymanil z poslední příčky aspoň do sobotního odpoledne, potřeboval bezpodmínečně uzmout tři body. Takové skutečnosti věřili snad jen největší optimisté. Ale stalo se. Ačkoli hosty poslal do vedení Kylian Mbappé, těsně před přestávkou vyrovnal Mounir Chouiar a těsně po změně stran rozhodl Jhonder Cádiz.

V uplynulých čtyřech zápasech Pařížané zaznamenali sedmnáct vstřelených gólů, inkasovali přitom jen jednou. A že budou pokračovat v nastoleném trendu i na Stade Gaston Gérard, ukázala hned 19. minuta utkání. Di María se zmocnil míče ve středu pole, uvolnil nabíhajícího si Mbappého, jenž pak z blízkosti snadno překonal brankáře Gomise.

Dijon sice před týdnem padl v Brestu a neuspěl ani v Ligovém poháru v Bordeaux, nicméně v předminulém kole si vyšlápl na jiného velkého favorita Ligue 1 a uhrál v Lyonu plichtu. Evidentně se chtěl vytáhnout i nyní a ničeho se v žádném případě nezalekl. Už v 16. minutě hlavičkoval nebezpečně Cádiz, avšak gólmana Navase nakonec nepřekonal.

Ve 37. minutě se domácí dožadovali nařízení pokutového kopu, Marquinhos totiž zahrál v pokutovém území rukou, sudí Buquet však po přezkoumání videa na bílý puntík neukázal. Les Moutardes se své odměny dočkali až v šesté minutě nastavení první půle, centr Ndonga totiž Navas vyrazil pouze do tutové pozice k pohotově dorážejícímu Chouiarovi.

Aby toho nebylo pro PSG málo, sotva stihl Buquet zahájit druhou pětačtyřicetiminutovku, už se zase míč třepotal v jeho bráně. Chouiar rozehrál autové vhazování na Cádize, který následně vzal celou akci na sebe a předvedl úchvatné sólo. Drze pronikl až do šestnáctky, tam ho nikdo ze soupeřů nezastavil, zakličkoval a poté prostřelil po zemi Navase.

Les Parisiens se ve zbývajícím čase hekticky hnali za změnou negativního stavu, v koncovce se jim ale vůbec nedařilo. Hned tři velké šance měl Icardi, neproměnil však ani jednu z nich, jednou přitom mířil do brankové konstrukce. Tu mimochodem orazítkoval i Paredes. A sedm minut před koncem se neprosadil ani střídající Cavani, jelikož mířil těsně vedle.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz, sports.fr

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
Pharrell

PSG

, to je karma za VŠE...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele