20. kolo
12.01.2020 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Dijon získal cenný skalp Lille, rozhodl Júlio Tavares

Dijon po pěti ligových zápasech konečně slavil další vítězství. Ze třech bodů se naposledy radoval v rámci kola čtrnáctého proti Rennes, teď si vyšlápl na jiného soupeře z popředí, kterým mu bylo Lille. To nemůže hodnotit tenhle zápas pozitivně. Ačkoli hrálo prakticky polovinu času z devadesáti minut v přesile, nevstřelilo v Burgundsku ani branku.

Hosté vstupovali do tohoto klání v roli mírného favorita. Přece jenom měli daleko lepší formu, vždyť napříč všemi soutěžemi v uplynulých devíti utkáních hned sedmkrát vyhráli, včetně posledního mače Ligového poháru proti Amiens. Drželi sice daleko více míč na svých kopačkách, nedařilo se jim ovšem vůbec v koncovce a ve finále značně ostrouhali.

Domácí si na vstup do nového roku rozhodně nemůžou stěžovat, po postupu do další fáze Coupe de France se jim podařilo zvítězit taktéž v prvním jarním ligovém kole. Byli přitom na svého protivníka evidentně hodně nažhaveni, už v 1. minutě totiž po akci Mavididiho vypálil hodně nebezpečně Chouiar, nicméně gólman Maignan neposedný balón zkrotil.

Jenže ve 21. minutě přišla na řadu velká komplikace pro mužstvo kouče Stéphaneho Jobarda. Bránící Mendyl si počínal hodně nevybíravě vůči Luizi Araujovi, kterého kopl ve vzduchu podrážkou kopačky do žeber, a vyfasoval po právu červenou kartu. V početní výhodě pak Lille začalo hrozit, avšak k dosažení svých cílů nenašlo ani jednou přesnou mušku.

Ve 37. minutě se zastřeloval Xeka, ovšem dijonský brankář Gomis se mezi třemi tyčemi nenechal nachytat na švestkách, o pár chvil později zakončoval možná ještě lépe Ikoné, ale i s jeho levačkou si Gomis poradil. V nastavení první půle hodlal zaúřadovat Osimhen, hlavní ofenzivní zbraň Dog, ani on však na pozorného Gomise se svým pokusem nevyzrál.

Zkraje druhého dějství naopak družina kolem trenéra Christopheho Galtiera inkasovala a nenašla na tenhle nepříjemný moment žádnou vlastní odpověď. Střídající Ngouyamsa Nounchil vhodil dlouhý aut na hranici vápna, tam Mama Baldé sklepl merunu svou hrudí pro Júlia Tavarese, jenž pak z vyložené pozice neměl problém zacílit za záda Maignana.

V 67. minutě se poměr sil na hřišti vyrovnal. Soumaré, který už jednu žlutou kartu obdržel před obrátkou, zastavil ve slibné příležitosti Amalfitana a po další žluté byl vyloučený. LOSC bylo od té chvíle v ofenzívě bezradné. Útok sice přišel posílit forvard Bamba, s jehož střelou si Gomis v 85. minutě poradil, jinak se však ve své brance v podstatě nikterak nezapotil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Opět nachytán od bukwic ze sázkovek .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele