30. kolo
31.03.2019 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

PSG těsně přehrálo Toulouse

Kdo jiný mohl při neúčasti Neymara a Cavaniho zařídit šestadvacáté vítězství než Kylian Mbappé? Ovšem nutno dodat, že tentokrát by se nemělo zapomínat ani na Alphonse Aréolu, který zneškodnil několik slibných šancí soupeře. PSG má na čele dvacetibodový náskok a jeden duel k dobru.

Během úvodní dvacetiminutovky byla na Stadium Municipal k vidění jediná dobrá příležitost. Na svědomí jí měl po Mbappého pobídce Maxim Choupo-Moting, ale zblízka svému týmu vedení nezařídil. V akci z třiatřicáté minuty sehráli svou úlohu Presnel Kimbembe, Baptiste Reynet a Marquinhos. Balon se dostal za brankovou čáru, jenže rozhodčí po poradě s videem gól správně neuznal kvůli ofsajdu.

Ve 38. minutě se v jedinečné možnosti ocitnul Christopher Jullien. Aréola jenom díky vynikajícímu reflexu zařídil, že stav byl při odchodu do šaten stále bezbrankový. Po změně stran musel výtečně likvidovat hlavičku Yayy Sanoga z bezprostřední blízkosti. Rozhodující moment tedy přišel na pořad večera až v 74. minutě.

Thilo Kehrer z pravé strany nacentroval na hranici šestnáctky. Mbappé měl dostatek času a prostoru, aby si balon zpracoval a okamžitě jej poslal pravačkou přesně k tyči, daleko mimo dosah brankáře TFC. Šlo už o jeho sedmadvacátou trefu v sezoně. Lépe o čtyři zásahy lépe je na tom z pěti nejlepších evropských lig pouze Lionel Messi.

Pokud by se dvacetiletému borci podařilo skórovat ještě třikrát, stane se prvním Francouzem od Jean-Pierra Papina ze sezony 1989/1990, který dokázal pokořit hranici třiceti branek. Další zářezy může připsat za týden, kdy do Parku Princů zavítá Racing Strasbourg. Toulouse bude chtít překvapit FC Nantes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele