8. kolo
29.09.2018 17:15 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

OGC Nice - Paris Saint-Germain 0:3

Favorizované Paris Saint-Germain si v pohodě poradilo s domácím Nice a nasázelo mu tři branky. Většinu z nich měl na starosti brazilský útočník Neymar, ke kterému se jednou připojil Christopher Nkunku.

Domácí obrannou pětici v obsazení Attal, Hérelle, Dante, Sarr a Coly čekal hodně náročný test, protože se proti nim postavili Neymar, Mbappé, Di María nebo Rabiot. Brankář Benítez asi tušil, že ho nečeká nic snadného, ale neházel flintu do žita předčasně. Kylian Mbappé si už ve 4. minutě naběhl do pokutového území a střílel z pravé strany do protipohybu brankáře, jenže ten vytáhl parádní reflex!

Obrovskou šanci spálil na zadní tyči volný Ángel Di María, který mohl zakončovat prakticky do prázdné brány, jenže pálil jen do tyče! Ono to zas tak dlouho netrvalo, než se hostující gigant dostal do vedení. Ve 22. minutě Moussa Diaby přenechal míč před pokutovým územím Neymarovi, který nad ničím moc nepřemýšlel a krásnou ranou poslal PSG do vedení.

Ve 28. minutě se na trávníku objevil Wylan Cyprien, který nahradil zraněného Makenga. Ihned se dostal do zakončení, ale Aréola si poradil bravurně. Minutu před koncem řádné hrací doby si další branku připsal Nemyar, kterému ale zkazilo radost video. To totiž postřehlo jeho ofsajd, takže gól nemohl být uznán.

Aby mělo Nice šanci ohrozit brankáře Aréolu, do hry se dostal kanonýr Mario Balotelli. Jenže moc štěstí svému týmu nepřinesl, protože ve 46. minutě PSG zvýšilo. Domácí propadli v obraně, hosté toho rychle využili a z dorážky se prosadil mladý záložník Christopher Nkunku - 2:0.

Nice kontrovalo střelou Cypriena, který však mířil z první těsně vedle. Ani ten dnes nezanechal nejlepší dojem, neboť v 59. dostal svou už druhou kartu za zcela zbytečný zákrok a byl sudím správně vyloučen. Tím oslabil jakékoli šance Nice na případné body.

Po hodině hry se do šance probíjel Ángel Di María, který sice nejprve prováhal vhodnou příležitost ke střele, ale následně se k němu balon dostal znovu a jeho rána mu sedla poměrně dobře. Deset minut před koncem se do útoku vydali Mbappé s Neymarem a nahrávku Brazilce mladý Francouz využil. Opět se ale jednalo o ofsajd, takže PSG další gól po této akci nepřidalo.

Pařížané jasně dominovali a Neymar si dělal s obranou Nice prakticky o chtěl. Pět minut před koncem utkání po jeho ráně dorážka PSG nevyšla, ale v nastavení už ano. Opět u toho byl rychlý atak dvojice Neymar a Mbappé. Tentokrát mladší z nich nahrával na zadní tyč, kam si naběhl Brazilec a tentokrát už žádný ofsajd nevadil. PSG jasně přehrálo domácí Nice a vede tabulku.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele