18. kolo
16.01.2019 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Produktivnější Guingamp zvládl derby s Rennes

Na přelomu prosince a ledna se Guingamp pomalu a jistě dostával do optimální pohody, a ačkoli naposledy padl se St. Étienne, spravil si chuť v bretaňském derby proti silnému Rennes, které v lize vyhrálo už čtyřikrát za sebou. Hosté drželi daleko více míč na svých kopačkách, nebyli horším mužstvem, nevytěžili však nakonec ani plichtu.

První nebezpečnější střelu mezi tři tyče vyslal z hodně slušné vzdálenosti hostující bek H. Traoré, jenž dobře napřáhl svou pravačkou, nicméně brankář Caillard neposedný míč dokázal u své tyčky zkrotit a vyrazil ho do strany. V 10. minutě se snažil skórovat taktéž jeho spoluhráč Siebatcheu, ovšem kýžený a chtěný prostor minul.

EAG se výrazněji osmělil až v závěru první půle. Ve 34. minutě se málem do sítě trefil Roux, jehož nepovedený centr zprava sice nenašel nikoho ze spoluhráčů, snášel se však do brány, a nepříjemnou situaci musel vyřešit až gólman Koubek. Ve 40. minutě již domácí poprvé gólově udeřili, rohový kop zahrávaný Pedrem Rebochou zužitkoval Eboa Eboa.

Na sklonku hodiny hry Guningamp své vedení navýšil. Blas výtečně zapracoval na levé straně, vnikl do šestnáctky, odtud poslal jemný pa do středu hřiště, kde hlavičkující Deaux přesně zacílil. Rennes se nechtělo vzdávat, snažilo se v poslední třetině utkání s výsledkem ještě něco udělat, bohužel pro něj však došlo už jenom ke snížení průběžného stavu.

V 77. minutě vypálil ostře Del Castillo, balón vyrazil Caillard pouze před sebe, k dorážce se tak dostal Lea Siliki, jenže ten trestuhodně přestřelil. V 86. minutě již měl přesnější mušku Niang, jenž nádherným pokusem vymetl Caillardovu šibenici. SRFC mohl v 90. minutě vyrovnat, jenže Sarr trefil hlavou břevno a Niang chvilku na to zamířil jen nad.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele