38. kolo
24.05.2019 21:05 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Dijon si vybojoval baráž, pomohla mu výhra nad Toulouse i porážka Caen

Fotbalisté Dijonu unikli přímému sestupu do Ligue 2 a o své setrvání v nejvyšší soutěži budou bojovat v baráži. Rozhodla o tom jednak domácí výhra 2:1 nad Toulouse, ale také porážka Caen, která byla nutným předpokladem. Zápas na stadionu Gastona Gérarda se sice pro domácí nevyvíjel dobře, ale na inkasovanou branku z kopačky Diakitého zareagovali Sliti a Tavares.

Dijon neměl situaci ve svých rukou, potřeboval samozřejmě nad Toulouse zvítězit, ale zároveň doufat v porážku Caen, které před tímto kolem drželo barážovou pozici. Domácí vstoupili do utkání lépe a po patnácti minutách mělo na svém kontě už dvě gólovky, které však kýženou brankou neskončily. Na druhé straně pálil těsně vedle Dossevi.

Ve 33. minutě přišla pro domácí velká komplikace, po tvrdé ráně Bafodého Diakitého Rúnarsson vůbec nezareagoval a Toulouse se chopilo vedení. Dijon chtěl co nejrychleji vyrovnat, ale zmohl se jen na střelu Chafika, kterou brankář bez problémů lapil. Na druhý poločas dostal příležitost Naim Sliti a to se nakonec ukázalo jako dobrá volba. Byl to právě on, kdo se v 58. minutě dostal k odraženému balónu a přesnou střelou srovnal na 1:1. Dijon navíc v tu chvíli znal výsledek z Caen, což ho ještě posílilo ve svém snažení otočit výsledek ve svůj prospěch. Po hodině hry rozpoutal na stadionu Gastona Gérarda velkou radost Julio Tavares, který dopravil do branky krásnou přihrávku Saïda.

Dijon vedl 2:1 a měl i možnosti vedení navýšit. Tu největší pět minut před koncem Sliti, který mířil jen těsně nad branku. Domácí už vedení nepustili a poté, co přišly zprávy z Toulouse, mohla vypuknout nefalšovaná radost. Dijon ještě vyhráno nemá, o udržení v Ligue 1 se utká v baráži.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele