7. kolo
26.09.2018 19:00 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Dijon FCO - Olympique Lyon 0:3

Na druhé místo tabulky poskočil po další výhře Olympique Lyon. Les Gones nabrali v uplynulém týdnu fantastickou fazónu a na hřišti Dijonu na ní navázali. Domácí inkasovali celkem třikrát, z toho dvakrát z kopačky Moussy Dembélého a jednou od Martina Terriera. Cestu za třemi body pak nepokazila ani červená karta, kterou už po hodině hry uviděl Lucas Tousart.

Lyon minulý týden porazil v Lize mistrů Manchester City a v domácí soutěži přejel rivala z Marseille a nebylo divu, že byl při chuti a v Dijonu chtěl naplno bodovat.

Dijon sice v prvních patnácti minutách Les Gones nepustil ke slovu, jenže pak stačila jedna kolmice Ndombeleho a krásný obstřel Moussy Dembélého, aby šel favorit do rychlého vedení. A než se domácí stačili vzpamatovat, vedl Lyon bleskurychle 2:0. Hráči Lyonu vyšachovali obranu soupeře a Moussa Dembélé vstřelil svůj druhý gól v utkání. Nic příjemného to pro Dijon nebylo a v prvním poločase to ještě nebylo vše. Ve 35. minutě odcentroval Rafael, zadák Dijonu se nepochopitelně vykašlal na bránění Martina Terriera, který na zadní tyči hlavou zvýšil na 3:0. Domácí byli zralí na ručník.

Domácí celek potřeboval přestávku jako sůl a po změně stran byl přeci jenom směrem dopředu trochu nebezpečnější. Například Keitova rána z 52. minuty skončila vedle a po Slitiho přímáku se sám před Lopesem zjevil Keita a nedal. Výtečný zákrok předvedl i Rúnarsson, který na druhé straně vychytal Dembélého a znemožnil mu tak hattrick.

Lyon si utkání mírně zkomplikoval v 67. minutě, kdy obdržel druhou žlutou kartu Lucas Tousart. I v oslabení ale hosté dokázali držet výsledek a i přes některé další brankové příležitosti nedovolili Dijonu ani zkorigovat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele