10. kolo
21.10.2018 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Stade Rennes 1:1

Saint-Étienne na domácí půdě velmi rychle vedlo nad Rennes, ale nakonec bere ze zápasu jen bod. Na úvodní branku z pokutového kopu Khazriho odpověděl ještě v první půli Ismaïla Sarr, který srovnal na konečných 1:1.

Domácí celek byl jasným favoritem utkání, nejen díky výhodě převahy svých fanoušků, ale i díky lepší formě. Od prvních minut se domácí spoléhali na Debuchyho, M‘Vilu, Khazriho nebo Cabellu, zatímco Rennes do základu postavilo Andrého, Greniera, Da Silvu, Ben Arfu nebo Sarra.

Úvod utkání vyšel domácím naprosto parádně, protože do zápasu vlétli velmi aktivně. Už ve třetí minutě do vápna proběhl zkušený záložník Wahbi Khazri a byl faulován Grenierem! Sudí okamžitě pískal pokutový kop pro domácí a odpovědnost na sebe vzal právě Khazri. Počkal si na pohyb brankáře Dialla a bezpečně svou šanci proměnil - 1:0 pro Saint-Étienne.

O chvíli později zahrozili také hosté. Bensebaini poslal přízemní přihrávku do šestnáctky před Ruffiera a naštěstí pro domácího brankáře na míč nikdo z protihráčů nedosáhl. Hatem Ben Arfa rozehrával volný přímý kop z nadějné pozice po faulu na Clémenta Greniera a napálil při tom dobře postavenou zeď. Po třiceti minutách mohl vyrovnat Hatem Ben Arfa, který prokličkoval přes dva obránce a dostal se ve vápně dokonce ke střele. Brankář Ruffier ale výborně vyběhl a jeho pokus zneškodnil!

Po dvou minutách už ale ani Stéphane Ruffier nezabránil srovnání. Po vynikající spolupráci Traorého s Zeffanem se dostal k míči mladý záložník Ismaïla Sarr. Talentovaný záložník vběhl do vápna a i když se s ním vracel obránce, nedokázal jeho milimetrově přesnou střelu na zadní tyč nijak zastavit - 1:1.

Když už se psala 45. minuta, domácí si málem vzali vedení zpět. Po přihrávce do vápna se Wahbí Khazrí otočil čelem k brankáři, ale ten jeho střelu dokázal vyrazit do tyče. Od ní se pak balon dostal mimo bránu! Krátce po změně stran se do šance hnal opět rychlík Sarr, který předkládal balon na malé vápno. Tam si naběhl Ben Arfa, jehož však brankář Ruffier nenechal zakončit!

Hodně emocí znamenala 54. minuta, když se Da Silva ve vápně dotkl míče rukou. Sudí se sice chvíli radil s videorozhodčím, ale nakonec penaltu nepískal. Do další šance spěchal opět Sarr, kterého krásným pasem našel Grenier. Sarr ale tentokrát nemířil přesně.

V 67. minutě dostali hosté obrovskou šanci na vedení. Ben Arfa byl totiž ve vápně po individuální šanci faulován Perrinem a sudí pískal druhou penaltu v utkání. K ní se postavil sám faulovaný, jenže jeho technický pokus se otřel o tyč a zamířil mimo bránu! A když v závěru Cabella mířil povedenou ranou mimo, bylo o výsledku jasno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele