36. kolo
06.05.2018 17:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Toulouse FC - Lille OSC 2:3

Lille dokázalo uspět ve veledůležitém záchranářském duelu na půdě Toulouse a dvě kola před koncem se vyhouplo mimo sestupové pozice, kam naopak padá domácí celek. Na stadionu Municipal padlo celkem pět branek, tu rozhodující vstřelil sedm minut před koncem Pépé.

Oba celky bojují o přežití a jejich vzájemná konfrontace mohla dvě kola před koncem pořádně zamíchat kartami. Jakkoliv šlo o důležité utkání, žádná opatrnost se nenosila a jak Toulouse, tak i Lille do zápasu doslova vlétli.

Na první branku se čekalo pouhých pět minut. Malcuit přihrával před branku a Nicolas Pépé elegantně patičkou překonal domácího brankáře. Tento stav dlouho bez odpovědi nezůstal. Za další čtyři minuty rozehrál Delort rohový kop a Corentin Jean na zadní tyči dopravil propadlý balón do sítě! O několik minut později neproměnil velkou šanci Araújo a Le téfécé těsně před koncem prvního poločasu strhlo vedení na svojí stranu. Nákop do pokutového území sklepl Sankharé pro Christophera Julliena, který dal na 2:1.

Lille potřebovalo zabrat a do druhého poločasu vstoupilo aktivněji. Do dobré příležitosti se dostal Bissouma a Lafont vyrazil nad břevno. V 67.minutě se opět zaskvěl brankář Lafont, nejprve vychytal Nicolase Pépého a poté vytáhl na rohový kop i ránu Thiaga Mendese.

Čas se pro LOSC krátil, ovšem přišla závěrečná desetiminutovka a všechno nakonec bylo jinak. Z volného přímého kopu z úctyhodné vzdálenosti napřáhl Yves Bissouma a Lafont tentokrát plachtil vzduchem marně. Vyrovnání pokropilo hosty živou vodou a Toulouse bylo pod tlakem. Jen o tři minuty po vyrovnávací brance Lille dokonale otočilo vývoj zápasu ve svůj prospěch. Araújo vyslal do šance Nicolase Pépého, ten udělal kličku a střelou do prázdné branky zakončil.

Le téfécé vrhlo veškeré síly do útoku a Lille mohlo z brejku trestat. Lafont však držel naděje domácích nad vodou. V nastavení ale uviděl červenou kartu Moubandje a naděje domácích definitivně pohasly.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele