36. kolo
06.05.2018 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Stade Rennes - Racing Strasbourg 2:1

Rennes využilo zaváhání ASSE a poskočilo zpět na pátou příčku. Boj o Evropskou ligu však bude ještě hodně vyrovnaný. To samé platí i o vyhnutí se sestupové zóně, jelikož kandidátů zůstává v podstatě hned pět.

Ve 14. minutě fauloval Bakary Koné pronikajícího Ismaïlu Sarra a kopala se penalta. Benjamin Bourigeaud si jistě musel oddychnout, že Alexandre Oukidja skákal na opačnou stranu, protože jinak by s největší pravděpodobností jeho slabý přízemní pokus lapil - 1:0. Sarr mohl o chvíli později sám navýšit skóre, ale nestalo se.

Hosté se následně začali pouštět do čím dál větších akcí. A když už to vypadalo na nebezpečné zakončení, vložil se do hry Romain Danzé. Hned dvakrát skvěle zasáhl, takže první střelu mezi tři tyče zaznamenali Laureyho svěřenci - jmenovitě Stéphane Bahoken - až dvě minuty před koncem úvodního dějství.

Těsně před odchodem do šaten ještě spálil dobrou příležitost Mehdi Zeffane, jenž povětšinou přeci jen plní na hřišti jiné úkoly. Benjamin André jako první po změně stran střílel mezi tři tyče, kde stál pozorný Oukidja. V devětapadesáté minutě si při dlouhém nákopu pohlídal ofsajdovou pozici Adrien Hunou. Hostující jednička měla k balonu blíže, nicméně místo odkopu nabídla protihráči jedinečou příležitost, kterou nepohrdl.

I když se rozhodně nejednalo o jednoduchý kop, neboť čtyřiadvacetiletý záložník musel střílet z voleje a ještě k tomu vnější stranou pravé kopačky - 2:0. Pohodlnější vedení ovšem Lamouchiho týmu vydrželo jenom sedm minut. Pak z levé strany centroval Benjamin Corgnet a Dimitri Liénard ukázkovou rybičkou překonal Tomáše Koubka - 2:1.

Racing si prostřednictvím Jean-Eudese Aholoua a Corgneta vytvořil do konce utkání další dvě dobré šance, které však zůstaly nevyužity. A protože Mexerova hlavička mířila v závěrečné desetiminutovce mimo, skončilo toto klání nejtěsnějším možným rozdílem. Les Rouges et Noirs mají před sebou dva obtížné zápasy s PSG a Montpellierem. Strasbourg dohrává proti Lyonu a FC Nantes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele