7. kolo
24.09.2017 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Toulouse FC 2:0

Až nečekaně snadno si Marseille doma poradila s Toulouse. O góly se postarali Florian Thauvin a Lucas Ocampos, který snad začne konečně navazovat na výkony, jaké předváděl ještě v dresu Monaka.

Nepatrně podobným příkladem bude v dresu TFC Andy Delort. Během svého působiště v Caen zařídil svému klubu několik důležitých bodů. Teď začal dokonce na lavičce. Zato Florian Thauvin pravidelně patří k nejlepším hráčům OM. I v neděli večer to byl on, kdo svou střelou jako první zaměstnal Albana Lafonta.

Následně od rohového praporku centroval Dimitri Payet a Rolando jen těsně minul. Další situace už ale byla gólová. Florian Thauvin se hodně kostrbatě prodíral skrze tři protihráče, přičemž mu pomohly hned dvě teče. Díky tomu mohl bezprostřední blízkosti překonat mladého Albana Lafonta, jenž si zrovna nepočínal sebejistěji - 1:0.

Na začátku druhé půle z přímého kopu pálil Ola Toivonen. Balon byl tečovaný, nicméně žádná pohroma pro OM se nekonala. Prodloužení série neporazitelnosti proti TFC, která se táhne od března 2012, rozhodně nebylo jasnou záležitostí. Po hodině hry byl hodně blízko druhé trefě Thauvin, ovšem svěřenci Rudiho Garcíi se radovali až po následující situaci.

Payet poslal před bránu výtečný roh a rozběhnutý Lucas Ocampos dostal balon za čáru, ani pořádně nevěděl jak - 2:0. Clinton N’Jie zařídil dvěma brankami výhru proti Amiens, ovšem tentokrát se neprosadil, i když jednu solidní příležitost měl. Stejně tak Valére Germain, jehož gólman téfécé vychytal v podstatě hokejovým způsobem.

V samotném závěru si ještě musel pohlídat čisté konto Steve Mandanda proti Cahuzacovi, leč i kdyby hostující záložník skóroval, času na případné vyrovnání už by stejně bylo málo. Na družinu Pascala Dupraze příště čeká Guingamp. OM bude naopak vystavěno těžké zkoušce, neboť zajíždí na stadion Allianz Riviera, kde hraje své domácí zápasy OGC Nice.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

TFC, neoblíbený soupeř, který často nadělal paseku OM.

OM by už ale doma neměli zaváhat,natož prohrát.

Tip: 10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele