23. kolo
28.01.2018 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Olympique Marseille - AS Monaco 2:2

Na Stade Vélodrome v Marseille se začalo hodně aktivně. Už po sedmi minutách hry padly dvě branky. To samé se opakovalo po změně stran. Tehdy ovšem nejprve skórovali domácí a teprve potom vyrovnával za hosty Fabinho na konečných 2:2.

Ve 4. minutě si balon před šestnáctou převzal Keita Baldé, udělal rychlou kličku protihráči a přehodil vybíhajícího Steva Mandandu - 0:1. Marseille okamžitě zvedla hlavu a Adil Rami zakončil hlavou z malého vápna akci, kterou si sám založil - 1:1. Následně panoval na obou koncích hřiště relativní klid. Šance se do konce úvodního dějství ale ještě urodily.

Ve 28. minutě Florian Thauvin ukázkově obešel Djibrila Sidibého, načež servíroval pro Dimitriho Payeta, který ovšem v dobré pozici přestřelil. Tváří v tvář Danijelu Subašićovi se ocitnul Valére Germain, nicméně jeho chvíle přišla až po změně stran. Do té doby se hodlal zapsat do listiny střelců ještě Thauvin. Jeho lob se nakonec mezi tři tyče nevešel.

V minutě sedmačtyřicáté centroval z levé strany na bližší tyč Payet a Germainova rybička byla neomylná - 2:1. Ke třem bodům ale nevedla. Jednapadesátá minuta totiž přinesla slabší chvilku pro defenzivu OM. Obránci naprosto propadli, a tak mohl Fabinho dotancovat až za Hirokiho Sakaie, načež jeho spolupráce s tyčí vedla k vyrovnávacímu gólu - 2:2.

Čtyřiadvacetiletý Brazilec se v této sezoně prosadil počtvrté. O pět minut později sledoval, kterak jeho spoluhráč Jemerson hlavou rozvlnil síť. Bohužel pro něj i celý knížecí klub stál v ofsajdu. V závěrečné desetiminutovce se ještě připomněli Germain, jehož halfvolej nakonec zamířil vedle, a také Morgan Sanson, který pro změnu pálil nad.

AS Monaco si tedy proti Olympique Marseille udrželo dobrou bilanci. V tabulce zůstává jen o bod pozadu. A to jak za celkem z přístavního města, tak za Lyonem, se kterým se utká zrovna příští týden v dalším ostře sledovaném klání. Garcíova družina zůstane před vlastními příznivci s tím, že soupeřem budou poslední, avšak lepšící se Mety, které tedy není radno podceňovat.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele