25. kolo
11.02.2018 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Olympique Lyon - Stade Rennes 0:2

Stade Rennes předvedlo proti Lyonu velice dobrý výkon a bere tři body. Situace na druhém až čtvrtém místě se tedy po pětadvacátém kole změnila.

Velice podstatnou roli nepochybně sehrála skutečnost, že první gól padnul už v 5. minutě. Dlouhý odkop Tomáše Koubka nezkrotil optimálně Marcelo, čímž dal příležitost Wahbimu Khazrimu, aby doběhnul vcelku nerušeně až do vápna a nasadil housle Lopesovi - 0:1. Domácí byli evidentně hodně nepříjemně překvapení.

Oživení měl přinést druhý poločas, kdy na hřiště přišli Houssem Aouar a Memphis Depay, nicméně jim i jejich spoluhráčům mnohdy vázla kombinace, a když už se dostali na dostřel Koubkovy svatyně, předvedli mizerné zakončení. Nejblíže k vyrovnání měl při svých dvou příležitostech právě zmíněný Holanďan.

Nejprve nastřelil břevno, a poté hlavičkoval po Fekirově rohovém kopu do země, od níž se míč dostal až nad branku. A aby toho zmaru nebylo málo, tak když se Bertrand Traoré probojoval až do velkého čtverce a pomalu mohl zakončovat, zakopnul o svou vlastní nohu. Není divu, že Génésiova družina branku nevstřelila, ale naopak ještě jednou inkasovala.

V nastaveném čase, kdy se Les Gones stále pokoušeli o zázrak, se dostali borci Rennes do přečíslení. Khazri našel na křídle Hamari Traorého, který následně přihrál Jamesi Léa-Silikimu. Jednadvacetiletý záložník napoprvé na Lopese sice nevyzrál, ale dorážka to jistila - 0:2. Lyon tedy prohrál potřetí za sebou, což se naposledy přihodilo v prosinci 2015, přičemž tehdy u kormidla skončil Hubert Fournier.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele