21. kolo
17.01.2018 19:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - Stade Rennes 1:2

Nové Galtierovo Lille první střetnutí před domácími příznivci nezvládlo. Hosté z Rennes totiž dvěma trefami v samotném závěru otočili skóre a po čtyřzápasovém půstu slaví výhru.

Stade Rennes začalo utkání lépe a po tvrdé, dalekonosné ráně Benjamina Bourigeauda se musel činit Mike Maignan. Na druhé straně to zkoušel dvacetiletý Thiago Maia, jenže jeho pokusu chyběla přesnost. Stade Pierre-Mauroy se mohl začít radovat ještě během prvního poločasu, konkrétně v jeho jednačtyřicáté minutě.

Hostující defenziva úplně zapomněla na Yassineho Benziu, který si tak mohl dát záležet, aby poslal do vápna ideální centr. Naskočil si na něj Junior Alonso a razantní hlavičkou zajistil svému celku poločasové vedení - 1:0. Druhá půle patřila zprvu Rennes. Avšak ani Yoann Gourcuff, ani Ismaïla Sarr se do listiny střelců nezapsali.

Tomáš Koubek se pak musel činit proti Anwaru El Ghazimu, čímž umožnil svému celku, aby ukázal svou ofenzivní sílu. V 85. minutě napřáhl z nějakých pětadvaceti metrů James Léa-Siliki a Maignanovi smolně propadnul balon mezi rukama - 1:1. To Les Rouges et Noirs nastartovalo a za čtyři minutky si zajistili vítězství.

Bourigeaud střílel z přímého kopu. Maignan vyrazil jenom k Léa-Silikimu, jenž posunul kulatý předmět zpět před bránu, kde na muži v rukavicích ztroskotal Firmin Mubele, nicméně Benjamin André se už z následné dorážky nemýlil - 1:2. Sedmnácté Lille příště potřebuje porazit Troyes. Rennes se pokusí uhrát doma dobrý výsledek proti Angers.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele