28. kolo
03.03.2018 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Metz - Toulouse FC 1:1

Důležitý zápas sehrály Mety s Toulouse. Domácí dlouho vedli, přestože hráli o deseti. Nicméně Kelvin Amian Adou v závěrečné desetiminutovce zařídil, že se oba celky body rozdělily.

Ve 32. minutě to pro skvadru Frédérika Hantze začalo vypadat skvěle. Mathieu Dossevi poslal do vápna vynikající balon, který si v mezeře mezi obránci našel Nolan Roux a hlavou zajistil svému týmu vedení - 1:0. Byl to jeho jedenáctý gól v sezoně - tolik jich nenastřádal ani v jedné z předchozích sedmi.

O deset minut později však prozkoumal kotníky Maxe Gradela nekompromisní Julian Palmieri a vyfasoval rovnou červenou kartu. Pro fotbalistu z Pobřeží slonoviny bylo štěstí, že protihráč trefil nejdříve balon. Ale i tak bylo docela překvapením, že nakonec zůstal na trávníku celých devadesát minut.

První velká šance Toulouse na sebe pak nenechala dlouho čekat. Na svědomí ji měl Christopher Julien, ovšem Eiji Kawashima předvedl famózní zákrok. Ve druhém poločase centroval Gradel a Andy Delort měl jedinečnou možnost srovnat. Bohužel mířil nad bránu, takže se konečné skóre zrodilo až v 84. minutě.

Firmin Mubele zatáhnul balon po pravé straně hřiště do vápna, kde následně našel zcela neobsazeného Kelvina Amiana Adoua, jenž se prosadil nechytatelnou ranou pod břevno - 1:1. Žádný z týmů do závěrečného hvizdu už nic nevymyslel, jelikož jak Mety, tak TFC se spíše soustředily na to, aby neudělaly chybu a neinkasovaly.

Les Grenats tedy ztrácejí deset kol před koncem sezony na barážovou příčku osm bodů. Za týden zajíždějí do Parku princů v Paříži, kde to na body zrovna dvakrát nevypadá. Toulouse potvrdilo, že Stade Municipal Saint-Symphorien jim svědí. Naposledy tu neskórovali v září 1998. Pod Mickaëlem Debévem prohráli zatím pouze jednou, a to s PSG. O příštím víkendu přivítají doma Marseille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele