15. kolo
29.11.2017 19:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

FC Metz - Olympique Marseille 0:3

Mety prohrály i osmý domácí zápas a na první nesestupové místo teď ztrácejí jedenáct bodů. Marseille naopak jasným vítězstvím využila zaváhání Lyonu a Monaka a posunula se na druhou příčku za patrně už nedostižné PSG.

Na Stade Municipal Saint-Symphorien panovalo pravé zimní počasí, se kterým se ovšem lépe sžili hosté. Hned ve 2. minutě se prosadil Emmanuel Riviére, jenže jeho trefa nemohla být uznána pro ofsajd. Ještě během úvodní dvacetiminutovky šli svěřenci Rudiho Garcíi do vedení. Florian Thauvin obral protihráče o balon a svou individuální akci zakončil technickou střelou za záda Eijiho Kawashimy - 0:1.

Deset minut poté vychytal japonský brankář Kostase Mitrogloua. Zato Steve Mandanda musel čekat na první ostřejší zákrok bezmála půl hodiny. Rychlý protiútok, který vedl Mathieu Dossevi, Metám zkrátka radost nepřinesl. Ve 36. minutě se proměnil Thauvin ze střelce v asistenta, když nacentroval Luizi Gustavovi na zadní tyč. Brazilský záložník zatím ve Francii ukazuje, že na hřišti dokáže plnit i jiné než defenzivní úkoly. Osamocen na malém vápně nedal Kawashimovi šanci - 0:2.

I po změně stran byli hráči OM aktivnější. Nejprve po Payetově centru hlavičkoval Thauvin, nicméně orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Nedlouho poté minul zařízení. Hosté však nakonec přeci jen byli za svůj výkon odměněni ještě jednou trefou. Po ležérním odhlavičkování se chopili balonu. Hiroki Sakai si se spoluhráčem, aby mohl efektní i efektivní patičkou posunout na zcela neobsazeného Lucase Ocampose, pro něhož to byla snadná práce - 0:3.

Pro Marseille šlo o druhou výhru v řadě. Za týden rovněž hraje na stadionu soupeře, konkrétně na Stade de la Mosson v na francouzské poměry nedaleko vzdáleném Montpellieru. Mety se pokusí obrat o body Nice, které zatím vůbec nepřipomíná ten solidně promazaný stroj z minulé sezony. Ačkoliv výhra v Toulouse v rámci 15. kola jistě dodá na sebevědomí.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele