2. kolo
13.08.2017 17:00 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

Dijon FCO - AS Monaco 1:4

Radamel Falcao znovu řádil. Hattrickem sestřelil Dijon a zařídil svému Monaco druhou výhru v sezoně.

První trefu si připravil hned na 3. minutu. Thomas Lemar centroval od rohového praporku někam na penaltový puntík, odkud tím správným směrem hlavičkoval Kamil Glik. Jeho hlavička však postrádala razanci, takže bylo dobře, že těsně před Baptistem Reynetem všechno jistil po nepovedené anglické štaci znovu obávaný kolumbijský šutér - 1:0.

Ve 12. minutě sice vyrovnal Kwon Chang-Hoon, ale jeho branka nemohla být uznána pro ofsajd. Následně znovu asistoval Naïm Sliti, leč ani Wesley Saïd jeho nabídku nevyužil. A i kdyby rozvlnil síť, pískal by se stejný prohřešek proti pravidlům, jako při Kwonově šanci. Monaco si zahrávalo, ale pomohl mu další rohový kop.

Tentokráte ho zahrával Joao Moutinho a na malém vápně stojící Jemerson vystřihnul nůžky dostačující k tomu, aby šel jeho tým do dvoubrankového náskoku - 2:0. Osm minut před koncem prvního poločasu dostal na hranici vápna přihrávku Falcao a rozhodl se vystřelit. Zřejmě přes lehkou teč bránícího hráče míč obloučkem zapadnul přesně k tyči. Tady Reynet nemohl dělat vůbec nic - 3:0.

Do přestávky však situaci ještě zdramatizoval Wesley Saïd, když dostal od Romaina Amalfitana parádní pas za obranu - 1:3. Po příchodu z šaten zahrávalo Monaco další roh. Opět u toho byli centrující Moutinho a zakončující Glik. Brankář Dijonu byl ale pozorný. Jenže už v 51. minutě kopal Lemar pro změnu od levého praporku a nejvýše ze všech vyskočil Falcao, jenž tedy prozatím po neúplném druhém kole vévodí tabulce střelců.

Olivier Dall’Oglio poslal na trávník další obránce, avšak rozjeté monacké mašině to mohlo být jedno. Lemarův přímý kop jen těsně minul levý horní roh brány, načež byl vystřídán El Tigre a vysloužil si aplaus celého dijonského stánku. Zbývajících deset minut se dohrávalo prakticky už pouze z povinnosti.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hele book, Monaco vyhraje max. o 2 goly?

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele