29. kolo
10.03.2018 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Dijon FCO - Amiens SC 1:1

Nováček soutěže z Amiens získal důležitý bod v boji o záchranu na půdě konkurenčního Dijonu a po výsledku 1:1 bude spokojenějším týmem. V sobotním utkání se dokonce dostal do vedení na konci prvního poločasu, domácí srovnali zhruba pětadvacet minut před závěrečným hvizdem. FCO je v tabulce Ligue 1 na desáté pozici se sedmatřiceti body, za ním to však je pěkně natěsnané. SC má o sedm bodů méně a nachází se na patnáctém místě.

Utkání se rozjíždělo hodně opatrně, první vážnější střelecký pokus mezi tři tyče byl k vidění až sedm minut před přestávkou. Po dlouhém pasu Rosiera z pravé strany vystřihl nůžky Wesley Saïd, nicméně razantnímu pokusu scházela přesnost a balón ukryl do koše brankář Gurtner. Hosté poprvé vystrčili růžky ve 43. minutě, kdy se díky obrovské hrubce v rozehrávce Dijonu probojoval k míči Moussa Konaté a založil tak rychlé přečíslení.

Následně uvolnil přihrávkou pod sebe lépe postaveného Mendozu, který prudkou ranou obstřelil vyběhnutého gólmana Reyneta, jenomže orazítkoval pouze pravou konstrukci. Amiens šlo do překvapivého vedení ve druhé nastavené minutě první půle. Po skvělém pasu Gakpého z levé strany pokutového území téměř od brankové čáry střílel z voleje z deseti metrů zapomenutý Konaté a bez potíží se trefil doprostřed prázdné branky.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce, domácím se nenápadně podařilo vyrovnat v 69. minutě. Hosté neodkopli míč z vlastní poloviny, vzápětí nakopával před hranici pokutového území Djilobodji. Tam předvedl výtečné zpracování Said, zbavil se dvou branících protihráčů a pak se pravačkou trefil po zemi přesně k levé tyči. Gurtner se tentokráte natahoval marně.

Dijon tento moment hodně povzbudil a za další dvě minuty mohl dokonce otočit vývoj. Said dokázal sklepnout balón ke vzdálenější tyči na nabíhajícího Tavarese, jenž z mírného úhlu rozvlnil boční síť. Ve zbývajícím průběhu se již nic zásadního nestalo, Amiens perfektně bránilo a soupeře vůbec k ničemu nepustilo. V příštím kole ho čeká klíčový duel s rivalem z Troyes, Dijon bude bojovat na půdě osmého Montpellieru.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele