38. kolo
20.05.2017 21:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Stade Rennes - AS Monaco 2:3

Monaco zakončilo mistrovskou sezonu výhrou nad Stade Rennes. Celkově tak vyhrálo třicetkrát, sesbíralo 95 bodů a vyhrálo dvanáct utkání v řadě, což je nový rekord, který dosud s jedenácti drželo Bordeaux (v jejich mistrovské sezoně 2008/2009).

Les Rouges et Noirs už nehráli o poháry, ale o umístění v horní polovině tabulky, což se nakonec i přes porážku povedlo. Benoit Costil odehrál v dresu bretaňského celku svůj (na delší dobu) poslední duel, neboť v létě se hodlá stěhovat za lepším. Sice inkasoval třikrát, nicméně předvedl i pár výborných zákroků.

Třeba proti Fabinhovi a Valére Germainovi. Druhý jmenovaný následně hlavičkoval tak, že se balon dostal až ke Kylianu Mbappému, jenž stál půl metru před brankovou čárou, ale přesto dokázal minout! Zvláštní, ale i k takovým situacím ve fotbale dochází. Přesvědčili se o tom ve svých kariérách i slavnější útočníci. Ačkoliv právě Mbappé to může dotáhnout hodně daleko.

Nasázet v osmnácti letech patnáct gólů v Ligue 1, to je opravdu slušný počin. Více v Monaku stihnul akorát Radamel Falcao, konkrétně jednadvacet. V osmatřicátém kole však El Tigre nenastoupil. Aktivní Valére Germain byl dále aktivní a jeho dobrou střelu musel vykopávat z brankové čáry Joris Gnagnon.

Ve 42. minutě se konečně prosadil Fabinho poté, co se k němu odrazil míč balon od Costila, jehož zaměstnal ... zase Germain - 0:1. Ve 47. minutě už vedla Jardimova skvadra o dvě branky. Rohový kop Thomase Lemara ukázkově uklidil hlavou do sítě Brazilec Jemerson - 0:2. V 69. minutě se domácím podařilo snížit.

Abdou Diallo ve vlastním vápně fauloval Ndombe Mubeleho a kopala se penalta. Loïc Badiashile, jenž o poločase vystřídal mezi třemi tyčemi Seydoua Sy, se pohnul opačným směrem, než by bývalo bylo zapotřebí, takže Adama Diakhaby vstítil svůj první gól. Na ten druhý (a celkově čtvrtý) si musel počkat do 90. minuty. Ale nepředbíhejme.

Ještě předtím totiž přišla na pořad večera 78. minuta. A s ní první gól Brazilce Jorgeho v jeho prvním klání za Monako po lednovém příchodu z Flamenga. Stál v pokutovém území, když levačkou po zemi zakončil výbornou a obtížně bránitelnou akci na jeden dotek - 1:3. Pro knížecí klub a hru, jakou se prezentoval, vcelku typická věc. Navíc šlo o branku číslo 107. Lepší byli v této statistice akorát borci z Remeše a RC Paříž, ovšem to bylo v (poměrně dávných časech).

Gólovou tečku za tímto duelem tedy udělal Adama Diakhaby, když utekl po levém křídle a nadvakrát překonal brankáře - 2:3. AS Monaco tedy slaví první titul od roku 2000, celkem osmý v historii. Škoda, že se nepodařilo přejít přes Juventus v semifinále. Nicméně úspěch snad pomůže přilákat do ochozů Stade Louis II více diváků a divaček.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele