4. kolo
09.09.2016 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - AS Saint-Étienne 1:1

Náhradník Robert Berič se postaral o remízu 1:1 v Parku princů v poslední minutě utkání. Pařížané tak vstoupili do nového ročníku pod vedením kouče Unaie Emeryho poměrně rozpačitým dojmem a po minulé porážce v Monaku si reputaci nenapravili ani nyní. Branka Lucase Moury na tři body proti St. Étienne jednoduše nestačila.

Domácí se nemohli spolehnout na služby hned tří obránců, Serge Aurier, Maxwell a Thiago Silva jsou aktuálně na marodce a David Luiz již přestoupil do Chelsea. V defenzívě ale PSG vlastně neměl výraznější problémy. V útoku to ovšem nebylo zkrátka ono, do základu se totiž nevešli Cavani ani Di María, neb nebyli zcela připraveni po náročném přeletu Atlantiku.

Tu největší možnost první půle si Emeryho svěřenci vytvořili ve 32. minutě. Verratti a Ben Arfa spolu skvěle zakombinovali, druhý jmenovaný následně vystřelil levačkou z šestnáctky, avšak fantastický zákrok si připsal brankář Ruffier. To hosté zahrozili o dvě minuty dříve, nicméně centr Veretouta u bližší tyčky nasměroval Saivet jen do gólmana Trappa.

Emery o poločase vystřídal Kurzawu za čerstvou posilu Krychowiaka, který si konečně odbyl debut v pařížském dresu, ale ke kýženému zlepšení ani tahle změna nevedla. K vedení musela dopomoci penalta ze 66. minuty. Verratti poslal dlouhý nákop dopředu na Matuidiho, ten byl stažený Malcuitem a sudí Bastien ukázal na bílý puntík.

Lucas Moura neměl s proměněním pokutového kopu žádné problémy, poslal Ruffiera tam, kam potřeboval, a sám zakončil do volného místa. Les Verts se zoufale snažili najít cestu za vyrovnáním. V 79. minutě došlo k poslednímu střídání, Veretouta nahradil Berič a právě tenhle tah se nakonec ukázal jako vítězný.

Běžela druhá minuta nastavení. Hříšník Malcuit poslal centr z pravé strany na zadní tyč, kde se Meunier neúspěšně pokoušel o odvrácení míče hlavou do bezpečí, ten tak propadl k Beričovi, jenž možná i trochu nepovedenou střelu namířil přesně do šibenice. Trapp se po tomhle pokusu jen marně natahoval.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Zajda

Hrozně hloupý gól v nastaveném čase. Takhle se ztrácí body, ukázkový příklad

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele