5. kolo
18.09.2016 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Olympique Lyon 0:0

Stejně jako v předchozích třech případech i nynější duel mezi dvěma tradičními kluby Francie dopadl nerozhodně. Nový budoucí marseillský majitel Frank McCourt sledoval vůbec poprvé duel přímo z hlediště a vyloženě uchvácený být nemohl. Neviděl totiž žádnou branku. Lyon byl nejblíže skórování díky Tolissovi, který ovšem trefil jen břevno, Marseille v závěru neudeřila po úniku N'Jieho.

Zaměstnanější z obou gólmanů byl spíše domácí Pelé, jenž musel být ostražitý už po šesti minutách hry. Rybus totiž posílal centr do šestnáctky, kde našel svého spoluhráče Corneta, ten urputný souboj s obráncem Dóriou vyhrál, nakonec však pro OM dopadlo vše dobře, ačkoli v jeho šestnáctce byl jednu dobu opravdu velký zmatek.

Zhruba po půlhodině hry Darder dopravil míč do sítě, jeho střela hezky zapadla k tyčce, protože však přebíhající Cornet clonil Pelému ve výhledu, jednalo se o ofsajd, a branka nemohla být uznána. Po přestávce se tempo hry přece jenom zlepšilo. V 53. minutě se do velké příležitost dostával Darder, pod nohy se mu ale včasným, důležitým a hlavně čistým zákrokem vrhl Dória.

Po hodině hry zkusil zakončit také Rybus, jenže mezi tři tyče se netrefil. V 63. minutě pak přišla na řadu největší možnost Les Gones. Rybus rozehrál rohový kop na bližší tyčku, tam Rafael prodloužil balón za sebe na druhou stranu, kam si nabíhal Tolisso, jenže ten z blízkosti zamířil trestuhodně jen do břevna, navíc ještě v běhu tvrdě narazil o tyčku.

Až skoro v polovině druhého dějství se osmělila rovněž plachá Marseille. Thauvin na levé straně dokázal přetlačit Rafaela, jemným obloučkem našel Gomise, ten však z voleje pálil pouze do boční sítě. V poslední minutě mohl potrestat velkou chybu lyonského stopera Yanga M'Biwy střídající N'Jie, který se řítil sám na brankáře Lopese, ovšem z blízkosti zamířil jen do něj.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele