19. kolo
21.12.2016 20:50 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Lille OSC - Stade Rennes 1:1

Možná nejblíže za posledních 40 let bylo Rennes vítězství na půdě Lille v rámci Ligue 1. Dlouhou negativní šňůru, která se táhne od roku 1966, však nakonec nedokázalo utnout, ačkoli v prvním poločase vedlo zásluhou Paula-Georgese N'Tepa. Éder totiž pouhou minutu před koncem napravil neproměněnou penaltu a srovnal na konečných 1:1.

Hostující celek v minulém kole zaváhal nečekaně před vlastními fanoušky s Bastií. Tentokráte však předvedl o dost lepší výkon. Především takticky zvládal utkání výborně, domácí si proti nim nevytvořili prakticky žádný větší tlak. V konečném účtování je nakonec nerozhodný výsledek pro oba týmy spravedlivý.

Bretaňané nevstoupili do zápasu úplně tou správnou nohou. Už po deseti minutách hry kapitán Danzé odstrčil v pokutovém území pronikajícího Slitiho, a protože rozhodčí Miguelgorry měl na situaci velmi dobrý pohled, neváhal ani vteřinu s nařízením pokutového kopu. Jenže Éder zklamal a z pokutové značky pálil jen do rukavic gólmana Costila.

Tohle neproměnění velké příležitosti se nakonec Lille šeredně vymstilo. Ve 22. minutě totiž Gourcuff posadil centr z rohového čtvrtkruhu na hlavu N'Tepa, který snad ani nemohl mířit k tyčce lépe. Brankář Enyeama si sice na míč sáhl, jenže inkasování už nezabránil. Následně se povzbuzené Rennes tlačilo k pojišťující brance.

Hlavně Saïd byl hodně při chuti, po půlhodině hry vnikl až příliš snadno do vápna a zakončoval, avšak dobře vyběhnutý Enyeama proti němu dokázal včas zasáhnout. Na druhé straně mohl korigovat deset minut před koncem Éder, nicméně po centru z levé strany od Palmieriho pálil hlavou pouze nad.

Druhé dějství už nabídlo poněkud ospalejší fotbal. Rennes bránilo těsný náskok, Lille se marně snažilo najít cestičku za vyrovnáním. Velkou možnost nejprve zahodil Palmieri, který si naběhl do volného prostoru v šestnáctce na povedený pas od Amadoua, jenže z voleje střílel hodně mizerně, a míč skončil pouze vedle brány.

V 79. minutě se snažil překonat Costila střídající Terrier, který byl na hřišti sotva pár vteřin, nicméně po pobídce Slitiho hostující muž v rukavicích fantasticky zakročil. Následně se svým přímým volným kopem neuspěl ani Corchia. V 89. minutě přece zacílil přesně Éder, jenž z hranice pokutového území zamířil pohodlně ke vzdálenější tyčce.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele