31. kolo
18.04.2017 18:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

FC Metz - Paris Saint-Germain 2:3

Málem bylo možná rozhodnuto o titulu. PSG sice v dohrávaném zápase na půdě Mét sice vedl po poločase o dvě branky a ještě dvanáct minut před koncem o jeho vítězství nebylo pochyb, jenže soupeř během deseti minut stačil ještě srovnat. K velké úterní senzaci ale nakonec nedošlo, neboť se ve třetí minutě nastavení trefil Blaise Matuidi.

Veselá pohádka o pařížském vítězství se pro mužstvo trenéra Unaie Emeryho změnila v dramatickou noční můru. Hosté oproti víkendovému klání na půdě Angers udělali celkem tři změny v sestavě, od začátku si zahráli Thomas Meunier, Thiago Motta a Lucas Moura, ale ani tak nic nenasvědčovalo tomu, že by se v Métách měla konat nějaká polízanice.

V podstatě už od začátku Pařížané kontrolovali hru a ve 33. minutě zaznamenal Cavani svou jubilejní třicátou trefu v Ligue 1. Maxwell na něj nacentroval z levé strany, nedůrazně ho bránil Milán, a Uruguayec poměrně snadno zacílil hlavou k tyčce. O pár chvil později hosté pojistili své vedení, Matuidi po další dobré přihrávce Maxwella taktéž nezaváhal v koncovce.

Druhý poločas byl uspávající nejen pro diváky u televizních obrazovek nebo fanoušky na stadionu, ale zároveň asi také pro favorita tohoto střetnutí, který z ničeho nic inkasoval v 78. minutě. Jouffre využil toho, že měl k dispozici standardní situaci z velmi dobré pozice, zakroutil balón přes zeď a překonal brankáře Trappa.

A jen dvě minuty před koncem Méty dokonce srovnaly stav, to když Sarr výtečně zapracoval na pravém kraji, dokázal se zbavit hned několika svých strážců, poslal pas do vápna, kam si nabíhal Diabaté, jenž se dokázal zbavit Meuniera, a ten z blízkosti překonal Trappa podruhé. PSG ale nic nevzdal. A nakonec se radoval z velmi vydřené výhry.

Přitom mohlo být pro hosty ještě hůře, kdyby Jouffre v první minutě nastavení znovu dokázal zužitkovat přímý volný kop a nezamířil jen do břevna. A naopak na druhé straně v hektickém závěru dokázal skórovat Matuidi, jenž hlavou zužitkoval centr Pastoreho. Velké podcenění utkání se málem Emeryho družstvu šeredně vymstilo.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele