29. kolo
12.03.2017 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Lorient - Paris Saint-Germain 1:2

Nejúspěšnější francouzský celek posledních let se dokázal oklepat po naprosto neuvěřitelném vyřazení v osmifinále Ligy mistrů se španělskou Barcelonou a tentokráte na půdě posledního Lorientu zvítězil nejtěsnějším poměrem 2:1. Tentokráte sice nepředvedl úplně nejlepší výkon, ovšem na důležité tři body to stačilo. PSG se tak v tabulce vrátil na druhou pozici s pětašedesáti body a na vedoucí Monaco má stále manko tří bodů.

Domácí jsou na dvacátém místě s dvaadvaceti body a jejich ztráta na přímou záchranu v tuto chvíli činí šest bodů. FC od samého začátku spoléhal na pozornou práci v defenzívě a v první polovině úvodního dějství soupeře k ničemu nepustil. Ve 25. minutě se za jeho obranou zjevil zcela osamocený Silva a brankář Lecomte parádním zákrokem jednoruč vyrazil balón ke svým spoluhráčům. Za další tři minuty se ocitl ve velké možnosti pařížský kanonýr Cavani.

Ten si naběhl na načasovanou přihrávku do šestnáctky protivníka a pálil z první z deseti metrů, vyběhnutý Lecomte brilantně odvrátil míč na rohový kop. Favorit tohoto duelu se dočkal po necelé půl hodině hry, kdy po rohovém kopu Di Maríi z pravé strany tečoval Benjamin Jeannot nešťastně balón do sítě za záda Lecomteho. Ihned na to mohl na druhé straně vyrovnat Marveaux, ale po efektivní otočce mířil jen do náruče gólmana Trappa.

PSG pojistil svůj náskok sedm minut po změně stran, poprvé v tomto ročníku nejvyšší francouzské soutěže skóroval Christopher Nkunku. Ten po křižné přihrávce od Cavaniho vypálil z dvaadvaceti metrů a jeho pokus zaplachtil vzduchem, míč nakonec skončil v brance pod rukou Lecomteho. Domácí se však ještě nevzdali a v 68. minutě vykřesali naději na bodový zisk, snížit dokázal dvaatřicetiletý obránce Michaël Ciani.

Ten využil rohového kopu Marveauxe z levé strany, uvolnil se před hranicí brankového území a pak s pomocí země hlavičkoval do vzdálenějšího horního rohu. Ve zbývajícím průběhu si favorit hlídal těsný náskok, zkušeně držel balón a Lorient již k ničemu vážnému nepustil. V příštím kole ho čeká souboj s konkurenčním Lyonem, FC bude bojovat o klíčové body na půdě jiného zachraňujícího se výběru z Nancy.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele