5. kolo
17.09.2016 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Dijon FCO - FC Metz 0:0

Mety podruhé v sezoně nevstřelily soupeři ani gól. Ale protože nikdo z hráčů Dijonu také neskóroval, rozešly se oba postoupivší celky smírně.

Že nepadla žádná branka ještě neznamená, že by nebylo na co se dívat. Už v 7. minutě zahrál Mehdi Abeid ve vápně rukou a Mevlut Erding mohl z penalty poslat svoje Mety do vedení. Jenže balon napálil pouze do břevna, takže nenavázal na duel s Nantes, pod který se podepsal hattrickem. Na Stade Gaston Gérard se tedy jelo dál.

Následně měl sice Dijon balon více na kopačkách, ale Mety jeho hráče k ničemu nebezpečnému nepouštěly. Jedinou výjimku tvořila střela Pierra Meloua, s níž si ovšem Thomas Didillon poradil. Na druhé straně byl zase pozorný Baptiste Reynet, když to bylo zapotřebí. První půle tedy více vzruchu nepřinesla.

V 58. minutě byl po druhé žluté vyloučen Cheick Doukouré a domácí vycítili šanci. V devětasedmdesáté minutě to byli oni, kdo dostal výhodu pokutového kopu. To když Ismaïla Sarr ve vápně fauloval Arnolda Bouka Moutoua. Zodpovědnosti se ujal Frédéric Sammaritano, nicméně Didillon vystihnul jeho záměr a pokutový kop zneškodnil.

Sammaritano si věřil. Přeci jen se střelecky prosadil v předchozích dvou duelech a jeho proměněná "desítka" znamenala v podstatě začátek obratu zápasu s Lyonem, který svěřenci Oliviera Dall’Oglia nakonec také vyhráli. Tentokrát alespoň udrželi čisté konto. V týdnu je ovšem čeká šampion z Paříže. Mety půjdou proti Bordeaux.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele