15. kolo
29.11.2016 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Dijon FCO - AS Monaco 1:1

Monaco nečekaně klopýtlo, když na půdě nováčka z Dijonu pouze remizovalo 1:1. Domácí tak potvrdili, že se jim na vlastním stadionu daří, a neprohráli už posedmé v řadě. Favorita dostal do vedení Guido Carrillo, konečné slovo však měl Frédéric Sammaritano.

Argentinec Carrillo nebývá obvykle součástí základní sestavy AS; místo devítky letos patří Radamelu Falcaovi. Dnes však kouč Leonardo Jardim vytáhlého útočníka poslal do boje hned od první minuty a ukázalo se to jako dobrý tah - v 17. minutě totiž domácí gólman Baptiste Reynet trestuhodně podcenil střelu Sidibého a Carrillo bez potíží dorážel. Byla to jeho šestá trefa sezony.

Kromě Carrilla udělal Jardim ještě tři další změny v sestavě, na souhře favorita se to ale příliš neprojevilo; Monaco bylo podle očekávání v prvním dějství lepším týmem, i když většinou naráželo na organizovanou dijonskou obranu. Jedinou další gólovkou do pauzy byla šance Germaina, jehož však vychytal Reynet.

Dijon, který do zápasu vstupoval se šňůrou čtyř utkání bez výhry v zádech, byl v obměňování sestavy radikálnější: kouč Olivier Dall'Oglio udělal oproti víkendovému zápasu v Bordeaux hned osm změn. Jednou z nových tváří byl i švýcarský obránce Vincent Rüfli, který si také připsal největší domácí šanci první půle - Riviére se Sammaritanem mu připravili balon do dobré střelecké pozice, výsledná rána však mířila mimo tři tyče.

Jestliže v úvodním dějství dominovalo Monaco, po změně stran se situace obrátila; Dijon byl najednou mnohem rychlejší a aktivnější, což je nutno připsat nasazení tradičních ofenzivních opor Dionyho s Tavares. Diony dokonce mohl zakončovat po Lotiésově přiklepnutí z malého vápna, na míč ale těsně nedosáhl. Nakonec se však přece jen radoval: na pravém křídle napřáhl k centru Adam Lang, míč hlavou prodloužil Tavares k Dionymu a ten jej naservíroval před bránu Sammaritanovi ke snadné dorážce.

Domácí si za představení ve druhé půli vyrovnat zasloužili, přesto mohli nakonec i prohrát - sraženou Raggiho střelu musel v nastaveném čase vyrážet pozorný Reynet. Knížecí klub tak ztratil dva důležité body a musí doufat, že dotírající PSG zítra zaváhá s Angers.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele