21. kolo
16.01.2016 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - Paris Saint-Germain 0:1

Ačkoli Toulouse neodehrálo proti favorizovanému PSG vůbec špatnou partii, dokázal Zlatan Ibrahimovic ve druhé půli nakonec přece přetavit tři body na stranu hostů. Svěřenci Laurenta Blanca tak i nadále pokračují ve vylepšování svého rekordu a svou sérii neporazitelnosti v rámci Ligue 1 zaokrouhlili už na 30 zápasů.

Mezi oběma celky byl před utkání propastný rozdíl 24 bodů. I tak však domácí hráli odvážnou partii v domnění, že jednoduše nemají co ztratit. Už v 6. minutě Braithwaite dobře zakombinoval s Ben Yedderem, prvně jmenovaný pak dokázal přejít přes obránce Davida Luize, na gólmana Trappa si ovšem nepřišel.

Na druhé straně se po spolupráci Lucase Moury a Stambouliho dostal k zakončení Ibrahimovic, který dokázal překonat brankáře Lafonta, nicméně na brankové čáře za něj dokázal zasáhnout mladý Diop, který v sestavě nahradil zraněného Kanu-Biyika. Ve 12. minutě mohl naopak opět udeřit TFC.

Navrátilec do základní sestavy Pastore udělal chybu a daroval míč soupeři, William Matheus pak odcentroval na Ben Yeddera, jehož hlavička těsně minula prostor mezi třemi tyčemi. Argentinec na hřišti stejně dlouho nepobyl, kvůli zranění jej musel nahradit v 18. minutě Cavani a PSG změnil rozestavení z obvyklého 4-3-3 na 4-4-2.

I nadále byli domácí nebezpečnější. Po dalším dobrém centru Williama Matheuse minul míč Ben Yedder, o pár chvil později likvidoval šance Tisseranda a Somálii pozorný Trapp. Ve 35. minutě bylo Toulouse gólu nejblíže. Ben Yedder napálil břevno, střela se odrazila k Akpa-Akprovi do malého vápna, jenže od jeho nohy se míč dokutálel jen do rukavic Trappa.

Blanc věděl, že ve druhém poločase musí udělat změny, aby se hra výrazněji zlepšila, a vrátil se k obvyklému rozestavení 4-3-3. Určitým způsobem to přineslo své ovoce. Ožil hlavně Ibrahimovic, který například v 52. minutě mířil těsně vedle. V 55. minutě přebíral centr od Auriera, jenže v akci ho zastavil nakonec ofsajd.

Po hodině hry musel odstoupit kvůli zranění též stoper Marquinhos, Aurier se tak posunul netradičně doprostřed a střídající van der Wiel nastoupil na kraj. I přes tyto komplikace začal PSG čím dál více kousat. V 64. minutě Ibrahimovic sklepl balón pro Lucase Mouru, který pálil z velmi dobré pozice, jenže střela skončila těsně mimo.

V 73. minutě hosté vsítili jedinou branku utkání. Lucas Moura posadil centr z rohového kopu na hlavu Davida Luize, ten balón prodloužil k tyči na Ibrahimovice, jenž z blízkosti jen doklepával. Frustrující Toulouse si už vytvořilo jen jednu možnost na srovnání stavu, Akpa-Akpro ovšem své zakončení nezvládl v 82. minutě nejlépe.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 2

Reagovat
7C.Ronaldo

*34 bodu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele