6. kolo
19.09.2015 17:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Stade Reims - Paris Saint-Germain 1:1

Remeš prokázala, že její výsledky ze začátku sezóny nebyly žádnou náhodou, a proti PSG uhrála velmi cenný bod. Domácí se dokonce ujali vedení zásluhou Theosona Jordana Siebatcheua, hosté ovšem za minutu reagovali Edinsonem Cavanim. Gigant z Paříže tak v Ligue 1 podruhé v řadě pouze remizoval.

Mezi oběma celky byl překvapivě pouhý tříbodový rozdíl, který zůstal na stejné hodnotě i po tomto kole. PSG po ztrátě s Bordeaux nedokázal vyhrát ani tentokrát, přesto se udržel na čele tabulky o bod před druhým Rennes. Do základu se sice nevešel Ángel Di María, v útoku však již naplno operoval Zlatan Ibrahimovic.

Do první větší šance utkání se dostali hosté, Kurzawa po čtvrthodině hry poslal centr do šestnáctky na nabíhajícího si Pastoreho, ten ovšem skóroval z ofsajdu, takže branka nemohla platit. O pár chvil později se po Kurzawově dalším nebezpečném pasu zjevil v dobré pozici Lavezzi, také měl však smůlu v koncovce.

Les Parisiens v rozestavení 4-3-3 soupeři jasně naznačili, že s nějakým bodem se rozhodně nespokojí, a horlivě se hnali za úvodním gólem. Domácí útočili prakticky jen z brejků. V 18. minutě zahrozili po spolupráci De Prévilleho s Onianguém, jenže nebezpečí nakonec dokázal uhasit Marquinhos, jenž pro tenhle zápas dostal přednost před Davidem Luizem.

Remeš se ve 24. minutě musela vyrovnat s jednou velkou nepříjemností. Brankář Agassa se totiž hodně nešťastně zranil, a tak jeho místo musel zaujmout náhradník Placide. Ten si svůj první ostrý zákrok připsal na své konto po střele Pastoreho. Ve 37. minutě rozvlnil síť Lucas Moura, avšak gól PSG znovu neuznali rozhodčí kvůli ofsajdu.

I do druhé půle vstoupil PSG hodně aktivně a soupeř měl jediné štěstí, že Ibrahimovic ve 46. minutě a Lavezzi v 50. minutě neuspěli. V 59. minutě poslal Lucas Moura ostrý centr z rohového čtvrtkruhu do vápna, kde hlavičkoval Marquinhos, a jen s velkými potížemi situaci dokázal vyřešit Placide.

O pár chvil později remešský gólman zlikvidoval pumelici Verrattiho, vyrazil jí však jen k Ibrahimovicovi, který pak z dorážky trestuhodně zamířil nad. Frustrovaný kouč Laurent Blanc, jehož mužstvo bylo na hřišti jasně lepším týmem, poté do hry vyslal Di Maríu i Cavaniho s vědomím, že tyhle čerstvé síly dopomůžou k zaslouženému vedení.

Jenže se stal přesný opak, účet totiž načali domácí. V 83. minutě De Préville ukradl míč nedůraznému Marquinhosovi, ve vápně ho přiťukl na Siebatcheua, jenž prostřelil brankáře Trappa. Remeši ovšem radost nevydržela příliš dlouho, v 84. minutě totiž zachránil alespoň remízu Cavani po jemném obloučku Pastoreho.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele