36. kolo
29.04.2016 20:30 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Stade Rennes 4:0

PSG nedalo soupeři z Rennes pražádnou šanci na bodový zisk, díky čemuž vyrovnalo svůj vlastní rekord v počtu získaných bodů za sezonu. Teď jich má na kontě devětaosmdesát, stejně jako po závěrečném kole ročníku 2013/2014. V tom současném má však ještě tři zápasy k dobru. Stade Rennes přes prohru také nemusí zoufat. Do pohárové Evropy totiž s největší pravděpodobností povede cesta i z šestého místa, které je stále na dosah.

Devětaosmdesát - přesně tolik branek vstítili hráči pařížského klubu v předchozích čtyřiatřiceti duelech Ligue 1, přičemž hned v sedmašedesáti měli prsty Ángel Di María a Zlatan Ibrahimović. Další mohli přidat ve 23. minutě. Ibra svou zpětnou patičkou našel argentinského spoluhráče, s jehož zakroucenou střelou si poradil Benoit Costil.

V minutě šestatřicáté to zkoušel sám švédský forvard. Jeho přímý kop se ale nakonec pod břevno nesnesl. Nedlouho poté nastartoval své rychlé nohy čtyřiatřicetiletý brazilský obránce Maxwell. V pokutovém území však nenašel Zlatana, se kterým se sešel už na štacích v Ajaxu, Interu Milán, Barceloně a teď v PSG, nýbrž Ángela Di Maríu, jehož střele chyběly centimetry.

Park princů se gólů dočkal až po změně stran. Hned v 50. minutě započal centrem šajtlí Ibrahimović akci, na jejímž konci stál ve vápně Maxwell. Obešel dva hráče Rennes a parádní ranou o břevno zavěsil - 1:0. Za čtyři minuty to bylo z pohledu domácího celku ještě veselejší. A asi netřeba zmiňovat, kdo zvýšil na 2:0.

Ángel Di María centroval za obranu, kde stál Edinson Cavani v ofsajdu. Naštěstí pro něj ale balon doletěl až ke Zlatanovi a ten zblízka - i když trochu se štěstím - zaznamenal svůj třiatřicátý gól v sezoně. Už za dvě minuty se do šance dostal Cavani a za Costilem zvonilo břevno. Pak se teprve osmělili hosté. Jmenovitě to byl Yoann Gourcuff, ale Kevin Trapp neměl s jeho třicetimetrovým pozdravem potíže.

Pak šel Zlatan sám na brankáře, ale zakončil poněkud bohorovně. Následně se zblízka díky Costilovi neprosadil Pastore. Takže další zásah si Blankovi svěřenci schovali až na 78. minutu. Argentinec Pastore tentokráte centroval, Ibra si udělal prostor a ukázkově spolupracoval s břevnem - 3:0. A to ještě nebylo všechno.

V první minutě nastaveného času dal výsledku po šikovné zakroucené střele na zadní tyč finální podobu Edinson Cavani. Šlo o jeho šestnáctý gól v sezoně. To Ibra jich má na kontě 34, což znamená, že mu chybějí čtyři trefy k vyrovnání rekordu Carlose Bianchiho. Na PSG v následujících týdnech čekají už jenom Gazélec Ajaccio, Girondins Bordeaux a FC Nantes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0, 2:0, 3:0, 4:0, 5:0, 6:0, 7:0, 8:0, 9:0 přál bych to 10:0 číslo Ibra

je to jedno PSG

Reagovat
hradec

PSG zase mohlo vyhrát tak 10:0

Reagovat
waran852

myslíte že dělaj schváně to že dávajgoly až druhej poločas ?? už siasi nepamatuju kdy vyhráli poločas ?? nebo to dělaj schálně abyse na to dalo vsázet ?

Reagovat
smazaný uživatel

Když vezmu ligu, tak hned minulé kolo třeba poločas vyhráli.

16.04.2016 - Paris Saint-Germain - SM Caen 6:0 (2:0)

Reagovat
waran852

tak to sm nějak nepostřehl .. alejinak je to u nich časté

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele