9. kolo
04.10.2015 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Olympique Marseille 2:1

První letošní Le Classique dopadlo podle očekávání výhrou domácího PSG, i když Marseille rozhodně nedalo kůži lacino a nakonec může být s výkonem víceméně spokojeno. Otázkou je, nakolik je toto vědomí útěchou, když se Míchelovi svěřenci propadli po výsledku 1:2 až na šestnácté místo. Hosté po Batshuayiho trefě vedli, favorit však dokázal otočit dvěma penaltami Zlatana Ibrahimovice..

Obrovitý Švéd tak nejenom vystřelil Pařížanům pětibodové vedení na čele tabulky, ale navíc zaznamenal i důležitý osobní milník - dostal se totiž na metu 110 branek, čímž se osamostatnil na čele historických střeleckých tabulek PSG (doposud vedoucí Pauleta jich nasázel 109). Ibra je tak oficiálně novým rekordmanem klubu. Radost z tohoto úspěchu mohla být zkalena bodovou ztrátou, Kevin Trapp se ale tentokrát vyšvihl, když v 55. minutě chytil penaltu Abdelazizu Barradovi.

Les Phocéens přijeli do hlavního města s nelichotivou sérií čtyř utkání bez vítězství v zádech, od začátku to však vypadalo, že chtějí tento trend stůj co stůj zlomit. Hlavně Romain Alessandrini byl zkraje zápasu hodně nebezpečný a už v první minutě přinutil dělovkou Trappa k pohotovému zákroku; krátce poté musel Aurier před dotírajícím Barradou odklízet povedený Cabellův pas. V další šanci před Alessandrinim zachránil bránící Maxwell.

Na druhé straně se sice předvedl ve formě hrající Ángel di Mária, jeho pokus o vyslání Ibrahimovice však skvěle vystihl stoper Rolando; jinak se překvapivě hrálo spíše před domácí bránou. Marseille zahazovalo slibné šance a málem bylo potrestáno, když se Ibrahimovic po převzetí Verrattiho pasu úspěšně probil přes N'Kouloua; kapitán Mandanda však včasným výběhem situaci vyřešil. Di Mária následně pálil těsně mimo - a potom už se hosté konečně dostali do vedení. Barradův pas zmátl bránícího Davida Luize a snesl se přesně na hlavu Batshuayiho, který nekompromisně přibil míč do Trappovy sítě.

Belgičan se sice mohl radovat z veledůležité branky, nakonec se však proměnil z hrdiny v psance - či alespoň vyrovnal svůj zápasový účet, když jeho katastrofální pokus o malou domů vypíchl Ibrahimovic a Mandandovi nezbývalo nic jiného než jej srazit k zemi. Výsledek byl jasný: penalta, gól, 1:1. O pouhé dvě minuty později zahrál Rolando ve vápně rukou a sudí Benoit Bastien byl opět nekompromisní; Ibra se tak dostal ke dvěma penaltovým trefám v průběhu několika desítek vteřin a kromě osobního rekordu vystřelil PSG poločasové vedení.

Po změně stran jako první zahrozil domácí Aurier, jehož nepřesná rána signalizovala, že Pařížané rozhodně nehodlají usnout na vavřínech a chtějí se i nadále tlačit do útoku; ironicky to byl právě domácí pravý bek, kdo následně svojí chybou dopřál soupeři obrovskou šanci na vyrovnání. Jeho faul na Barradu ve vápně byl oceněn další, v zápase už třetí penaltou, sám poškozený však pouze nechal vyniknout Trappův úchvatný reflex.

V hektickém závěru pálil opět všudybyl Aurier po Di Máriově rohu těsně mimo, načež Mandanda musel pohotovým výběhem zablokovat příležitost Javiera Pastoreho; na druhé straně se Marseille dostalo na dostřel zaslouženému bodu, Basthuayi však hlavičkoval nad břevno a před Rémy Cabellou opět zachránil situaci dnes opravdu výtečný Trapp.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

klasika 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele