5. kolo
11.09.2015 20:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Gólman Trapp selhal. PSG jen remizoval s Bordeaux

První ztráta bodů. První inkasované branky. Byl to pořádně smolný a nepovedený zápas. Hodně mluvit se pak bude především o brankáři Kevinu Trappovi, který svými dvěma hrubicemi vlastně zapříčinil pařížský neúspěch. Bordeaux, které dohrávalo o deseti, přišlo k remíze tak trochu jako slepý k houslím, a může být jedině rádo, jak vše dopadlo.

Čtyři sezóny v kuse byl Salvatore Sirigu prakticky neotřesitelnou jedničkou francouzského velkoklubu. I nyní sledoval počínání svého mladšího kolegy z Německa a slovutné letní posily jen z lavičky. Možná že tak špatný zápas snad v PSG ani on nikdy neodchytal. A takovou chybu jako při druhém inkasování si nedovolil ani v dorostech.

Domácí kouč Laurent Blanc poprvé do základu nasadil Ángela Di María, a nutno podotknout, že jeho výkon nebyl vůbec špatný. Často vymýšlel pro své spoluhráče nebezpečné šance, těsně před poločasem mohl dokonce vsítit svůj premiérový gól po přihrávce Lucase Moury, ale z blízkosti ztroskotal na brankáři Carrassovi.

Ani hostující muž v rukavicích ale neměl čisté svědomí. I jeho pojetí se bude hodnotit zajisté hodně negativně, neboť právě jeho chyba znamenala první inkasovanou branku. Snadnou střelu Di Maríy trestuhodně neudržel v náruči, míč se odrazil k volnému Cavanimu, který si ho zpracoval na pravačku a usměrnil přesně pod břevno.

PSG se sice opětovně musel obejít bez Ibrahimovice, v útoku ovšem Blancovo mužstvo potíže nemělo. Problém tentokráte byl mezi třemi tyčemi. Trapp si prostě od svého příchodu na Park princů vybral den blbec, a ačkoli si se Saivetovou hlavičkou na bližší tyči po rohovém kopu Khazriho ze 31. minuty měl poradit lépe, dal se jeho přečin ještě přehlédnout.

Za tři minuty se totiž favorit tohoto střetnutí dostal opět do vedení. Cavani se postavil k přímému kopu těsně za vápnem a zakroutil balón přesně do růžku Carrassovy svatyně. Do poločasu ještě mohl skórovat Cavani, ovšem z otočky neuspěl, a o chvilku později Thiago Motta hlavičkoval vedle.

Když byl v 77. minutě vyloučen po druhé žluté kartě autor vyrovnávacího zásahu Saivet, zdálo se, že vše směřuje k dalšímu pařížskému vítězství. Jenže o pár okamžiků později Trapp tak dlouho váhal s běžnou rozehrávkou, než mu dotírající Khazri přece sebral míč a uklidil ho do prázdné brány. Aktivní Cavani pak ve zbytku utkání výsledek již nezachránil.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 jasná zpráva

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele