17. kolo
04.12.2015 20:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

OGC Nice - Paris Saint-Germain 0:3

Zápas PSG v Nice měl jediného hrdinu - fantom Zlatan Ibrahimovic vstřelil dvě branky, stal se nejlepším klubovým kanonýrem všech dob, a jeho tým vyhrál na Riviéře hladce 3:0. Na první gól Edinsona Cavaniho asistoval, poté vzal věci do svých rukou. Nice dohrávalo v deseti bez vyloučeného Niklase Hulta, zatímco PSG odskočilo svým pronásledovatelům na čele tabulky už na propastných šestnáct bodů..

Utkání v Nice mnozí považovali za jeden z dosud největších testů pro podzimního šampiona, výsledkem byl ale jednostranný výsledek. Nice má sice statisticky nejlepší útok právě po PSG, toto byl ale už třetí zápas bez vstřelené branky v řadě; Les Aiglons tak odmítli posunout se na pozice zajišťující Ligu mistrů. Dnešní večer pro ně začal špatně už před výkopem, kdy se při rozcvičce zranil Jérémy Pied a kouč Claude Puel jej na pravé straně svého 3-5-2 musel nahradit Romainem Genevoisem.

Ibrahimovic, který posledně proti Angers (0:0) nehrál, byl dnes nezastavitelný. Málem se mu podařilo otevřít skóre už po několika minutách, kdy nikým nehlídán na zadní tyči pálil z voleje těsně mimo; na druhé straně zahodil obrovskou šanci Hatem Ben Arfa. Mohl to být dosavadní gól sezony. Šikovný záložník se brilantně zbavil pozornosti Benjamina Stambouliho a z dobrých pětadvaceti metrů vyslal dělovou ránu, která se o pár čísel nevešela mezi tři tyče.

Vedoucí branky se dominující Pařížané dočkali po pětatřiceti minutách, kdy Ibra získal míč v útočné třetině, narazil si s Matuidim a nahrál do střelecké pozice Cavanimu. Tomu stačilo už pouze dorážet. Nice sice mohlo vyrovnat přímým kopem Bodmera, který zlikvidoval Trapp, jejich naděje se však definitivně rozplynuly minutu před změnou stran - Hult ve vápně fauloval Ibrahimovice, vysloužil si přímou červenou kartu a z nařízené penalty sám faulovaný zvýšil na 2:0. Byl to jeho 86. gól v Ligue 1, čímž překonal dlouholetý rekord Mustaphy Dahleba.

Druhá půle se už obešla bez dohledu rozhodčího Anthony Gautiera, který se zranil a musel jej nahradit čtvrtý sudí Hakim Ben El Hadj; ten však příliš práce neměl. Pařížané totiž proti oslabenému soupeři v poklidu dominovali a žádné drama se nekonalo. Ibrahimovic a Di María zahodili další šance na zvýšení, první jmenovaný se však nakonec přece jen prosadil - po pasu argentinského záložníka propálil na bližší tyči brankáře Yoana Cardinaleho potřetí.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele