4. kolo
30.08.2015 21:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - Paris Saint-Germain 0:3

Nic naplat, PSG je letos zkraje sezony opravdu suverénní. Svěřenci Laurenta Blanka dnes díky skvělému představení ve druhé půli rozstříleli silné Monaco na jeho půdě 3:0 a zůstávají i po čtvrtém kole v lize stoprocentní. Dvě branky zaznamenal Edinson Cavani, skóre uzavíral Ezequiel Lavezzi..

Blanc před utkáním nebyl zcela spokojen s hrou svých útočníků, dnes však využil možnost poslat do hry uzdraveného Zlatana Ibrahimovice - a švédský fantom se dostal hned v šesté minutě do první šance. Jeho zpracování Aurierova pasu i obhození bránícího Andrey Raggiho byly prvotřídní, zakončení mu však už nevyšlo. Neuspěl ani Lucas se svým nebezpečným volejem z 15. minuty. Skóre tedy zatím zůstávalo beze změny, herní obraz však byl nadiktován jasně: Pařížané zkrátka měli viditelně navrch.

Teprve po čtvrthodině hry se domácí, stále otřesení z těsného vypadnutí s Valencií v předkole Ligy mistrů, dostali do tempa a zaznamenali první vlastní šance. Stephan El Shaarawy, dnes debutující v základní sestavě, byl asi nejblíže: nejprve obehrál Blaise Matuidiho (což je samo o sobě výjimečným počinem), následně si udělal dobrý den i z Thiaga Silvy (nápodobně) a vyslal na Kevina Trappa nepříjemnou střelu, již však zablokoval vracející se Matuidi.

Na druhé straně se ještě v první půli předvedl veterán Maxwell, který jako by si dal za úkol přesvědčit kouče, že i přes angažmá Layvina Kurzawy (dnes laborujícího se stehnem) si místo v sestavě zaslouží - zkušený levý bek nejprve ve 26. minutě vyzval ke skórování Cavaniho, poté těsně před pauzou poslal do vápna nadýchaný pas, který však ani Aurier, ani Silva s Mottou nedokázali zužitkovat.

Druhé dějství začalo o něco aktivněji Monaco a El Shaarawy ve 49. minutě zahodil další šanci po chytrém vybídnutí Anthonyho Martiala; o osm minut později však už šli hosté do vedení. Matuidi si seběhl na levou stranu, kde zpracoval pas od Ibrahimovice a poslal míč přesně na Cavaniho. Mohutný Uruguayec následně hlavou bez problémů zavěsil.

65. minuta potom představovala výrazný milník v novodobé historii pařížského klubu - poprvé se totiž na hřišti objevil Ángel di María. Argentinský univerzál vystřídal na pravém křídle Lucase a prakticky okamžitě začal terorizovat domácí defenzivu. Jen pár vteřin po svém příchodu málem zaznamenal první asistenci, jeho pas však Cavani zužitkovat nedokázal. Autor první trefy si na další zářez musel počkat až do 73. minuty, kdy po skvělé pobídce Ibrahimovice uklidil míč placírkou do Subašićovy klece.

Zdeptané Monaco už odpověď nenašlo, naopak hosté nadále útočili. Aurier v přímém souboji se Subašićem ještě přestřelil, Lavezziho pokus však už cestu do sítě našel: střídající Argentinec si naběhl na další delikátní pas od Di Maríi a krásným volejem uzavřel skóre na konečných 3:0 pro PSG. Laurent Blanc tak se svým týmem vyhrál už třináctý ligový zápas v řadě a přiblížil se vyrovnání vlastního rekordu, který stanovil v Bordeaux v roce 2009. Tehdy triumfoval čtrnáctkrát..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
LidoOP

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Merci PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

Sestavy,

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 pro PSG

Reagovat
adam77

sestavy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele