13. kolo
07.11.2014 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - FC Lorient 1:0

Bretaňské derby mezi Rennes a Lorientem zvládli lépe domácí, ale pouze díky jediné brance Pedra Henriqueho ze závěru druhého poločasu. Zatímco domácí potvrdili dobrou formu a prodloužili svou sérii neporazitelnosti na šest zápasů, hosté díky trochu kruté porážce zůstali v sestupovém pásmu.

Pro svěřence Philippeho Montaniera bylo tohle utkání už druhým derby během jednoho týdne. V Nantes naposledy uhráli remízu 1:1 a i v tomhle případě se vše schylovalo k nerozhodnému výsledku. Les Merlus v Rennes neodehráli vyloženě špatný zápas. O osudu však nakonec rozhodla 89. minuta.

Lorient za posledních osm zápasů vyhrál jen v jednom případě. A v Rennes vlastně hledal jen nějakou útěchu po této dost mizerné sérii. Jednu z velkou hrozeb musel řešit především pravý bek Gassama, který musel neustále hlídat N'Tepa. V 81. minutě musel ovšem loerientský bek střídat kvůli zranění a právě přes levou stranu se pak soupeři podařilo skórovat.

Hostující celek měl pár příležitostí, jak se dostat do vedení. Na hřišti působil uvolněným dojmem, věděl, že v tomto utkání nemá co ztratit. Je pravda, že v útoku se trochu osmělili vlastně až po přestávce. V 56. minutě se objevil v nebezpečné šanci Ayew, v 61. minutě rovněž Guerriero, avšak ani jeden na gólmana Costila nevyzrál.

Rennes však bylo směrem dopředu přece jenom nebezpečnější. Ve 25. minutě vystřelil Doucouré, nicméně brankář Lecomte dokázal zasáhnout. Jeho hru ve druhém dějství hodně oživil právě příchod Henriqueho, který nahradil do té doby nevýrazného Grosického. SRFC od té chvíle navyšoval tlak.

Nejprve vypálil na bližší tyčku Doucouré, avšak Lecomte dokázal ještě zasáhnout. Nakonec se minutu před koncem trefil právě Henrique. N'Tep, jehož do té doby hlídal spolehlivý Gassama, se prosadil na levém kraji, po pár klíčkách předložil balón na hranici malého vápna, kde volný Brazilec pohodlně zavěsil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele