28. kolo
07.03.2015 17:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - RC Lens 4:1

PSG si podle očekávání poradilo s Lens a minimálně do nedělního večera se posunulo na první pozici.

Lens pochopitelně nejelo do Paříže s tím, že se bude hnát do útoku. Kdepak, v první řadě chtělo spoléhat na obranu, ovšem ani to se proti úřadujícím šampionům nemusí vyplatit. Zvláště, když mají v kádru někoho jako je Zlatan, jenž už po necelé čtvrthodině hry napálil břevno. Švédský forvard jen o chvíli později zkoušel Rudyho Rioua přelobovat, nicméně brankář hostujícího celku jeho úmysl přečetl. Už předtím si poradil také s razantní hlavičkou Davida Luize.

Nejdražší obránce v dějinách se tedy prosadit až chvíli před pauzou. Jak jinak než z přímého kopu. Svým nezaměnitelným způsobem vyklonil nohu a zaskočil Rioua, jenž očekával střelu přes zeď - 1:0. Bratr slavnějšího Rémyho byl pod permanencí i ve druhém poločase. V úvodu jej obešel Ezequiel Lavezzi, ovšem za svého gólmana v pravý čas zaskočil Ahmed Kantari.

O sedm minut později, tedy přesně po hodině hry, byl v pokutovém území nedovoleně zastaven Gregory van der Wiel a nařízenou penaltu vcelku s přehledem proměnil Zlatan - 2:0. Sebevědomý útočník však o osm minut později chyboval, díky čemuž našel Adamo Coulibaly spoluhráče Ludovika Baala, který přihrál do vápna Yoannu Touzgharovi, jenž se dostal před Davida Luize a po zemi překonal Salvatoreho Siriga - 2:1.

Ne snad že by pak měli hosté převahu, ale jedna přesná trefa by klidně mohla Blankovi svěřence vykolejit. Tak se ale nestalo, protože v 80. minutě už to bylo 3:1. Javier Pastore výborně nacentroval z pravé strany přímo před odkrytou branku, kde si do malého vápna naběhnuvší Blaise Matuidi už věděl rady.

O pouhé tři minuty později se prosadil sám argentinský záložník. Přihrál Zlatanovi, jenž jej ve velkém vápně našel povedeným lobem, kterým zaskočil celou obranu Lens. Pastore pak mířil přesně na vzdálenější tyč - 4:1. PSG tedy jasně vyhrálo a ve středu to na Stamford Bridge proti Chelsea bude rozhodně zajímavá odveta osmifinále Ligy mistrů.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele