13. kolo
09.11.2014 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Olympique Marseille 2:0

Situace na čele Ligue 1 se začíná zamotávat, PSG totiž nabírá dech a Marseille ho naopak ztrácí. Ukázalo se to v první letošní vzájemné konfrontaci; pařížské Le Classique nabídlo výhru domácích 2:0, kterou zařídily branky Lucase (38') a Edinsona Cavaniho (85'). PSG už tak na první Olympique ztrácí pouze bod..

Šance Marseille byly notně okleštěny díky absencím hned tří obvyklých opor, suspendovaných André Ayewa s Alaixysem Romaem a zraněného Jérémy Morela; přesto to však byli svěřenci Marcela Bielsy, kdo si vypracoval první šanci zápasu. V sedmé minutě si narazili Imbula s Payetem, načež první jmenovaný přenesl hru na Alessandriniho, jehož střela minula Siriguovu tyč doslova o několik centimetrů.

Marseille hrálo v úvodních fázích výborně organizovaný fotbal - kdykoliv hosté ztratili míč, okamžitě vytvořili rojnici před vlastním vápnem a vepředu zůstával samotný Gignac. Pařížané měli s prolomením tohoto bloku velké problémy. Dařilo se to vlastně pouze Verrattimu, díky němuž také Blancův tým zaznamenal svou první šanci utkání - italský záložník našel skvělým pasem Lucase, který posunul míč na Pastoreho a s výslednou střelou si musel poradit Mandanda.

Na druhé straně se po půlhodině hry připomněl znovu Alessandrini, Sirigu však jeho ránu vyrazil na roh. A potom už přišla první změna skóre - Lavezzi sklepl míč na Cavaniho, který mu přihrávku vrátil a Argentinec dokázal nacentrovat do vápna, kde už číhal připravený Lucas. Ten se na svůj šestý gól v sezoně opravdu nenadřel, stačilo mu zblízka doklepnout do sítě.

Bielsa svůj tým na dnešní duel připravil dobře, nicméně poločasový stav mu musel přidělávat vrásky - případná prohra by byla už třetí z posledních čtyř duelů, v ostrém kontrastu s předcházejícími osmi triumfy v řadě. A PSG vypadalo, jako by jej vedoucí branka ještě více motivovala; v 50. minutě vypálil Pastore, Mandanda však jeho střelu vyrazil a Aurier z dorážky mířil mimo.

Pouze dvě prohry v posledních 50 domácích zápasech dávaly najevo, že se Pařížané svého vedení jen tak nevzdají, a atmosféru na hřišti ještě výrazně zvedl návrat uzdraveného Ibrahimovice, který naskočil na poslední půlhodinu (místo mu uvolnil Lavezzi). Šlo o jeho první start od 21. září. Spolu s ním se na hřiště podíval také Cabaye, který okamžitě otestoval Mandandu; reprezentační gólman však odolal.

Finální hřebíček do marseilleské rakve nakonec představovalo vyloučení Imbuly, který se poroučel v 77. minutě za nešikovný faul na Cabayeho; Olympique tak najednou mělo ve středu hřiště pouze nezkušeného mladíka Leminu, a PSG přesilovku nakonec využilo. Ibrahimovic uvolnil na pravém křídle Auriera, který nacentroval do vápna a Cavaniho hlavička zaplula za záda bezmocného Mandandy.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Na tento velký zápas se moc těším. Hrozně moc bych to přál Ol.Marseille.

Bude to jeden znejvětších zápasů letošní L1.

Paříž ve formě,OM ve formě = pojdme se kochat.

Tip: 0.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele