34. kolo
25.04.2015 17:00 CET
6 : 1
(4:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Lille OSC 6:1

Možná až nečekaně snadno si Pařížané poradili před vlastními fanoušky s Lille. Vysoké vítězství 6:1 je alespoň do neděle katapultovalo do čela, přičemž skvělé odpoledne prožil Ezequiel Lavezzi, jenž zaznamenal hattrick. Hosté potvrdili, že v Parku princů se jim prostě dlouhodobě nedaří, a jejich třízápasová série výher byla jednoznačně ukončena.

Za posledních 30 let neprožily Dogy horší porážku a jejich naděje na zisk evropských pohárů pro příští sezónu pořádně poklesly. Favorizovanému PSG naopak utkání po vyřazení ze čtvrtfinále Ligy mistrů vyšlo na jedničku s hvězdičkou a tak, jak jeho fanoušci očekávají, zaútočil na ligový titul, a dostal konkurenta z Lyonu pod tlak.

Ze tří bodů se po takovémto výsledku radovali domácí naposledy v roce 2012, kdy stejným způsobem vymazali ze hřiště Sochaux. Vstup do tohoto duelu jim vyšel parádně. Aurierův centr z pravé strany nezachytil Cavani, skórovat se nakonec podařilo Maxwellovi, a to po 25 sekundách hry. Rychleji letos v Ligue 1 skóroval jen marseillský Gignac v září proti Évianu.

Jen o čtyři minuty později se prosadil taktéž Cavani. Ten si naběhl na hranici ofsajdu na přihrávku Pastoreho, všiml si, že gólman Enyeama je vyběhnutý z brány až příliš, a tak ho parádně přeloboval. Pařížský válec pokračoval i nadále a ve 28. minutě se po chytré přihrávce Cavaniho prosadil ze snadné pozice rovněž Lavezzi.

Kouč Laurent Blanc musel po půlhodině hry řešit ošemetnou záležitost, neboť se mezi třemi tyčemi zranil Sirigu, a tak ho musel nahradit Douchez. V závěru půle odešel pro zdravotní problémy rovněž Aurier, takže se do hry podíval i van der Wiel. Pár chvil na to PSG přidal další branku, do prázdné Enyeamovy svatyně zacílil pohodlně podruhé Lavezzi.

LOSC v hlavním městě nevyhrál od roku 1996, přesto zaznamenal svůj jediný čestný úspěch v 59. minutě, kdy se po rohovém kopu hlavou prosadil Baša. Bolestivý výkon ale tenhle moment nezmírnil. Obzvláště pak v 72. minutě, kdy byl za zmaření vyložené brankové příležitosti vyloučený Corchia.

A protože ten Lavezziho stáhl na zem v pokutovém území, nařídil sudí Turpin penaltu, kterou bez větších problémů proměnil Cavani. O čtyři minuty později pak Lavezzi skóroval i potřetí. Zbavil se Pavarda s Kjaerem a zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Lille tak muselo překousnout nejtěžší debakl od roku 1985, kdy stejným poměrem podlehlo venku Monaku.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lille výhraa !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

proc si to myslis? Mervisi? ja sazim 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele