7. kolo
25.09.2013 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - FC Lorient 1:0

Zdá se, že koupě Martina Braithwaiteho byla od Alaina Casanovy trefou do černého - dánský útočník totiž nabral vynikající formu, a i dnes to byl právě on, kdo jediným gólem rozhodl utkání s Lorientem.

Už před výkopem měl Braithwaite výbornou bilanci, jelikož se nějakým způsobem podílel na třech z pěti letošních toulouských gólů; dnes se prosadil 19 minut před koncem a vystřelil Les Violets druhé vítězství v řadě. Zdá se tedy, že se okcitánský klub po strašidelném úvodu sezony přece jen zvedá.

První chvíle dánského šutéra přišla už mnohem dříve - Braithwaite si narazil s Didotem a následně našel útočného parťáka Ben Yeddera, který unikl z dosahu gólmana Baptiste Reyneta a zamířil přesně do sítě. Radost ze vstřelené branky domácím zhatil až praporek pomezního.

Poté zahrozil také Lorient, konkrétně Kévin Monnet-Paquet, který sice zpracoval dlouhý míč od kapitána Mangy, ale jeho střele stál v cestě pozorný gólman Ali Ahamada; úvod zápasu byl vůbec hodně živelný, a dosvědčí to jistě i lorientský bek Raphaël Guerreiro, který musel z brankové čáry vykopávat Abdennourovu gólovou ránu.

Tuniský stoper byl však potřeba i na druhé straně - Yann Jouffre sice obešel Ahamadu, ale na mladého obránce si už nepřišel. Krátce po půlhodině hry pak Jouffre vyslal technickou střelu, se kterou si neporadil ani brankář, ani žádný z jeho spoluhráčů; naštěstí pro domácí skončil míč na brankové konstrukci.

Tyč následně zazvonila i za Reynetem; autorem střely byl Brathwaite, který hlavičkoval po pasu Pavle Ninkova. Domácí přebírali aktivitu a Issiaga Sylla donutil přízemní ránou Reyneta k dobrému zákroku, avšak na situaci ze 71. minuty nezareagoval včas nikdo - Ben Yedder nabil Braithwaitemu a brankář si na jeho střelu stačil sáhnout, ale to bylo vše. 1:0.

Na konci ještě rozhodčí vykompenzovali Toulouse případnou ztrátu, způsobenou neuznáním ofsajdové branky z úvodu utkání - ze stejného důvodu byl na druhé straně zamítnut nádherný gólový volej Vincenta Aboubakara. Tentýž hráč ještě následně vytáhl skvělý zákrok z Ahamady, ale vyrovnat se bretaňským již nepodařilo.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele