27. kolo
02.03.2014 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Le Classique znovu pro PSG. Marseille v Parku princů podlehla pošesté v řadě

PSG zvládl Le Classique, zvýšil náskok na čele tabulky na osm bodů před druhým Monakem a v cestě za titulem by jej měla zastavit jen velká souhra náhod. Marseille prohrála i svůj pátý zápas v řadě se svým největším rivalem a ztráta na třetí Lille a čtvrté St. Étienne se dost prohloubila. O góly se postarali ve druhé půli Maxwell s Cavanim.

Trenér Laurent Blanc sestavu oproti minulému zápasu v Toulouse nezměnil. Ačkoli se Edinson Cavani již zotavil po zranění stehna, nechal ho i nyní na lavičce a poslal do hry až na posledních dvacet minut. Tenhle tah se nakonec domácímu stratégovi vyplatil, Uruguayec pojišťoval tři body jedenáct minut před koncem.

Naopak José Anigo do základní jedenáctky poslal Floriana Thauvina, Alaixys Romao přitom fungoval netradičně jen jako jakýsi defenzivní štít zálohy. Už zpočátku utkání se zdál tenhle tah jako velký risk. PSG držel více míč na kopačkách a pronikal právě středem hřiště. Po Lucasově kolmici byl v obrovské možnosti nejprve Lavezzi.

Ten se ocitl naprosto sám před gólmanem Mandandou, kterého si kličkou dokázal obhodit, poté ovšem pálil z těžké úhlu vedle. Přitom na zadní tyči byl úplně volný Ibrahimovic, jenž svému spoluhráči vyčítal řešení této situace. Švéd by totiž jinak mířil do prázdné brány. Domácí pokračovali v útočení i nadále.

Na druhé straně se sice chtěl dalekonosným pokusem prosadit Valbuena, jenže střela skončila nad bránou. Pak naopak Lucas mohl vsítit jeden z nejkrásnějších gólu letošní sezóny. Přeběhl téměř tři čtvrtiny hřiště, obehrál snad polovinu všech protivníků, a Mandandu lehkým obloučkem přehodil. Až Fanni na poslední chvíli balón odkopl do bezpečí.

Ve 25. minutě poprvé zahrozil také OM, Sirigu ovšem Valbuenovu ránu z vápna jednoruč parádně vyrazil. V závěru poločasu měl ještě jednu možnost Ibrahimovic, ten ale po centru Lavezziho z levé strany hlavičkoval pouze mimo. Skóre utkání se měnilo až po přestávce, konkrétně v minutě padesáté.

Ibrahimovicovi se prvotní přihrávka na Maxwella nevydařila, zachytil jí obránce N'Koulou, napodruhé už balón přece dostal k Maxwellovi a ten se z blízkosti nemýlil. Brazilskému bekovi atmosféra největšího francouzského derby očividně sedí, naposledy se v Ligue 1 trefil na začátku října - právě proti Marseille.

Anigo potřeboval na situaci nějak zareagovat, proto stáhl nevýrazného Thauvina a poslal na trávník mladého Imbulu Wanga. Ani tahle změna ke zlepšení nepomohla, Pařížané byli pořád lepším týmem. Van der Wiel se na pravé straně objevil úplně sám, střílel z úhlu, a jen skluz Morela zamezil možnému nebezpečí.

Devět minut po svém střídání rozhodl o vítězi tohoto střetnutí Cavani, který nahradil Lavezziho. Děkovat musí především svým spoluhráčům, jež vymysleli parádní akci na jeden dotek. Van der Wiel poté zprava poslal centr z voleje do vápna, kam si nabíhal argentinský forvard a typicky hlavou zacílil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille mam rad, ale bohuzel 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

MARSEILLE!!!PSG JE VELMI NADUPANÁ ALE OM MUSÍ VYHRÁT!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele