26. kolo
22.02.2014 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - FC Lorient 1:0

Marseille je zpět! Zápas proti Lorientu vypadal jako vystřižený z minulé úspěšné sezony pod vedením Élieho Baupa - Les Phocéens energií neplýtvali, jednu rozhodující branku však vstřelit dokázali. Jejím autorem byl kdo jiný než André-Pierre Gignac. Po těsné domácí výhře ztrácí Anigův tým už pouze dva body na třetí Lille.

Zatímco v předchozím duelu se Saint-Étienne experimentoval Anigo s tříobráncovým systémem, nyní vsadil opět na klasickou zadní čtyřku, čímž se Lorientu otevřelo více místa v křídelních prostorech a už ve druhé minutě toho mohl využít Barthelmé, ale ani Aliadiere, ani Aboubakar na jeho míč nedosáhli. Aboubakar zaznamenal další šanci po úžasném pasu Yanna Jouffreho, po němž bránící N'Koulou udělal hrozivou hrubku a mohl pouze děkovat štěstí, že jeho reprezentační spoluhráč pálil jen do boční sítě.

Teprve poté se konečně osmělili také marseilleští: Payet prošel přes Lautou a předkládal Gignacovi, proti němuž musel na brankové čáře zasahovat Kévin Monnet-Paquet. Jedinou další šancí první půle pak zůstala Ayewova dalekonosná rána z 35. minuty, která však mířila mimo tři tyče.

Po pauze se Olympique snažilo vylepšit svůj matný výkon a málem to dokázal zužitkovat Payet, který převzal ve vápně Valbuenův pas, ale finální střela gólové parametry neměla a brankář Audard tak mohl zůstat v klidu. Na druhé straně zpracoval Aboubakar skvěle hrudí Barthelmého pas a vypálil na Mandandu; míč musel odvracet bránící Benoït Cheyrou (57').

To byla poslední skutečná šance Les Merlus - poslední půlhodinu už ovládalo Marseille a nebýt skvělého Audarda, bylo by zřejmě rozhodnuto už dříve. Veterán v hostující bráně zazářil dvěma skvělými zákroky proti Gignacovi, nicméně tlak domácích byl v posledních 10 minutách přece jen už příliš velký. V 83. minutě tak Valbuena vybídl Payeta, který našel před bránou číhajícího Gignaca, a ten po několika marných pokusech konečně dostal míč za Audardova záda.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele