1. kolo
09.08.2013 20:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Paris Saint-Germain 1:1

Úvodní klání nového ročníku Ligue 1 mezi posledními dvěma úřadujícími šampiony z Montpellieru a Paříže nezklamalo - diváci na Stade de la Mosson se při remíze 1:1 dočkali dvou krásných branek, několika skvělých výkonů i červené karty..

Na obou stranách to byly zejména největší ofenzivní hvězdy, které na sebe po celých 90 minut strhávaly pozornost - nejvýraznější postavou hostí byl podle očekávání Ibrahimovic, kterému v domácím dresu zdatně sekundoval Cabella, a právě tento mladý ofenzivní záložník se podepsal i pod první akci zápasu, když byl už po třech minutách hry faulován těsně za vápnem; následný přímý kop boxoval Sirigu do bezpečí. Krátce poté se prvním pokusem o akrobatické zpracování míče prezentoval Ibrahimovic.

Úvodní pasáže zápasu nabídly atraktivní fotbal nahoru dolů; výraznou jeho součástí byly nebezpečné standardní situace, a z jedné takové se málem prosadil Lavezzi, který však uklidil Lucasův centr pouze do Jourdrenovy náruče. Montpellier vyrukoval na favorita s nebojácným, agresivním fotbalem, a brzy byl po zásluze odměněn - po pouhých deseti minutách hry obehrál Cabella Ibrahimovice a vybojovaný míč předal Herrerovi, který jej podržel a vrátil zpět mladému playmakerovi, jenž ani pod tlakem v ostrém úhlu nezaváhal a propálil padajícího Sirigua skvělým angličanem o zadní tyč.

Švédský kanonýr se nechtěl nechat zahanbit a po čtvrthodině hry ukázkově udržel míč proti třem bránícím soupeřům; jeho následná rána nadělala Jourdrenovi spoustu problémů a gólman musel vytáhnout parádní zákrok. V polovině první pětačtyřicetiminutovky úvodní ostré tempo trochu polevilo; Paříž kontrolovala hru, ale svědomitá defenzivní práce Montpellieru nedovolovala favoritovi výrazněji se prosazovat před Jourdrenovou bránou. Slibně vypadala akce po výtečném Verrattiho centru, ale před ideálně postaveným Ibrahimovicem odhlavičkovával na poslední chvíli heroickým zákrokem pravý bek Daniel Congré; Švédova hlava byla vůbec vyhledávanou zbraní, jak se opět ukázalo po dalším přímém kopu, po němž loni třicetigólový střelec sklepával ze vzduchu na nepřesně zakončujícího Lavezziho.

Nebezpečněji už vypadalo samostatné Ibrovo uvolnění po půlhodině hry, Jourdren však dobrou přízemní ránu vyrazil na roh. PSG nadále tlačilo, ale neurodilo se ani z krásné akce Lucase, a s blížícím se koncem první půle už na hřišti vyloženě dominovaly ostré fyzické souboje a vysoká motivace obou soupeřů. Pařížané ukazovali svoji herní sílu, ale výborně organizovaná obrana Montpellieru je nejenže držela zpátky, ale navíc dávala příležitost k nebezpečným brejkům - jako po zbytečné ztrátě míče ve 40. minutě, kdy se jej chopil Cabella, udělal pár kroků a bez rozpaků vypálil mezi bránícím duem Alex - Verratti jen těsně vedle Siriguovy brány.

Druhý poločas už zdaleka tolik fotbalových momentů nenabídl - s postupujícím časem se čím dál více bojovalo. Ibrův přímák s dobrou falší ze 47. minuty měl téměř gólové parametry, ale možná ještě více to zahučelo po dalším domácím brejku, v němž od skvělého Cabelly převzal míč Herrera, prohnal se kolem dvou strážců a pálil z první nad. Švédského kanonýra hlídal Hilton, který si nevedl špatně, ale občas to zkrátka nešlo - jako v 54. minutě, kdy se ostřílený Brazilec musel těsně za vápnem uchýlit k faulu a Lucas poslal následný přímák opět těsně nad břevno.

Krátce před hodinou hry vyslal domácí lodivod Jean Fernandez na hřiště středního záložníka Martina, který vystřídal kreativního Mouniera; myšlenka byla jasná, udržet příznivé skóre, jenže právě to se nepovedlo. Už v 60. minutě totiž Pařížané vyrovnali - u zrodu akce byl Pastore a jeho lahůdkový míč z hloubi pole, který našel Ibru, jenž těsně před bránou místo zakončení dokázal hlavou přes bránícího Hiltona sklepnout míč k tyči na úplně volného Maxwella, a ten už nemohl neproměnit. Krásná týmová akce PSG.

Po vyrovnání se Montpellier ještě více zatáhl, a diváky tak zvedla ze sedadel až situace ze 71. minuty, v níž byl za druhou žlutou kartu vyloučen domácí obránce Abdelhamid El Kaoutari. Ani v oslabení se Les Pailladins nevzdávali a Cabella se šikovným lobem jen těsně nevešel do Siriguovy brány; jinak to však bylo PSG, kdo v závěru logicky tlačil, a k vítězství měli Blancovi svěřenci několikrát skutečně jen krůček.

Neuspěl však ani Cavani, který přišel na hřiště na závěrečnou dvacetiminutovku a krátce po vystřídání se prezentoval jedovatou hlavičkou, kterou musel vykopávat Tiéné; ani Pastore s ránou z úhlu pět minut před koncem. Po sérii rohů se nakonec nejblíže k vítězné brance dostal ve druhé minutě nastavení další střídající hráč Adrien Rabiot, jehož dobře mířenou hlavu musel v infarktovém okamžiku zalehnout Jourdren. PSG tak k výhře nepomohla ani skutečně drtivá převaha v držení míče..

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (Cavani, Matuidi)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

V 1kole je možno uplně vše.

Spíš jsem letos zvědav na AS Monaco.

Ale Montp.by letos mohl opět slušmě překvapit. Hodně se očekává i v ASSE.

Tak že vzhúru na Ligue 1.

Reagovat
Darren Fletcher

z toho čo som videl bol Pastore dosť márny

Reagovat
smazaný uživatel

Podcenili

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x12wfry_montpellier-vs-psg-1-1-9-8-2013-hd_sport#from=embediframe

Důraz při gólech + důraz při červený, El Kaoutari už má pro letošní sezónu vybráno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele