25. kolo
15.02.2014 20:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

FC Lorient - Toulouse FC 1:3

Toulouse napravilo své poslední zaváhání v dohrávaném zápase s Bastií a po čtyřech utkáních se radovalo z cenného vítězství, které odvezlo z půdy Lorientu. Les Merlus bez vyloučeného Traorého selhali v poslední třetině zápasu, přišli o vedení, a nakonec gólman Audard lovil míč ze své sítě celkem třikrát.

Domácím nečekané volno z minulého týdne evidentně vůbec neprospělo, jejich souboj na půdě Bordeaux se totiž kvůli počasí odložil. Kouč Christian Gourcuff sice mohl přivítat v týmu zpět Audarda, který se do branky postavil poprvé od listopadu, chyběl mu ovšem v obraně klíčový hráč Ecuele Manga.

Alain Casanova udělal po porážce 1:3 od Bastie radikální změny v sestavě. Auriera, Akpa-Akpra a Didota zařadil zpátky do základní jedenáctky podobně jako Ben Yeddera, jenž v úterý pouze střídal, a Dušan Veškovač od lednového přestupu z Young Boys Bern dostal také poprvé šanci v Ligue 1.

Hostům radikální čistka očividně pomohla. A ačkoli v posledních šesti duelech těchto celků padlo dohromady jen pět branek, průběh utkání jako by tuhle statistiku smetával rychle ze stolu. Už po pěti minutách hry mohl skórovat lorientský Monnet-Paquet po centru od Jouffreho, kdyby nezasáhl gólman Boucher.

Lorient bohužel od 23. minuty hrál v oslabení, do souboje s Aguilarem šel totiž Traoré pozdě a sudí Catsro neváhal vytáhnout červenou kartu. Ani po tomhle momentu ovšem domácí nepřestali hrát aktivně, Boucher musel likvidovat přímý kop Aliadiéreho, až nakonec ve 41. minutě Lautoa hlavou zužitkoval rohový kop k vedení.

Po přestávce již TFC začal využívat svou výhodu o jednoho muže v poli navíc. A v 60. minutě vyrovnal. Aurierův prvotní centr sice ve vápně nikoho nenašel, následný pokus o střelu ze strany Akpy-Akpra se však dostal k volnému Ben Yedderovi, jenž přece jenom z vyložené pozice udeřil.

Hosté se prosadili podruhé o třináct minut později. Ben Yedder přihrál zprava do šestnáctky na nabíhajícího si Auriera, který uklidil míč za záda Audarda. Poslední hřebíček vrazil do rakve Lorientu pohotový Braithwaite. Ten si naběhl na parádní kolmici, odlepil se od beka Gassamy, položil si i gólmana a pálil do odkryté svatyně.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele