19. kolo
22.12.2013 17:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Lorient - Olympique Lyon 2:2

Lyon vedl na půdě Lorientu už 2:0, ale domácí nakonec zůstali věrni své skvělé aktuální formě a díky brance Alaina Traorého z nastavení dokázali urvat bod za remízu 2:2. Konec roku 2013 se Les Merlus vydařil skutečně výborně, neprohráli už sedm utkání v řadě.

Lorient je přitom pro Les Gones oblíbeným soupeřem - porazili je už dvanáctkrát, což je nejvyšší číslo ze všech současných klubů Ligue 1. Povzbuzen vydřenou výhrou 3:2 z utkání Coupe de la Ligue proti Remeši avizoval kouč Rémi Garde optimistickou náladu v kabině, ale Lorient, který do utkání vstupoval po pětizápasové šňůře výher, nejdelší v historii klubu, začal lépe - Jérémie Aliadiére, navrátilec v základní sestavě a autor vítězné branky z posledního utkání v Ajacciu, vybídl z levého křídla Vincenta Aboubakara, ten posunul míč na Guerreira a výsledná střela jen těsně prolétla kolem zadní tyče.

Úvodní gól však padl na druhé straně. Yoann Gourcuff, syn lorientského trenéra, potvrdil svoji skvělou formu z poslední doby, když si narazil s Grénierem, patičkou z kraje vápna mu vrátil míč, a mladý playmaker levačkou zavěsil k Reynetově tyči. Po změně stran pak uběhly pouhé čtyři minuty a bylo to 0:2 - Bédimo nacentroval na Lacazetteho, jehož střelu sice ještě Reynet vyrazil, ale na Gomisovu dorážku už byl krátký.

V tento okamžik to s domácímí vypadalo hodně bledě, avšak Gourcuff starší měl v záloze trumfové eso - Alain Traoré, burkinský záložník, kterého v posledních letech sužovala řada zranění, okamžitě po svém příchodu na hřiště rozhýbal lorientský herní projev, a výsledný efekt se rychle dostavil. Zatímco se hostující stopeři Bakary Koné a Samuel Umtiti dohadovali, kdo má bránit koho, vtrhnul Aboubakar do volného prostoru a přízemní střelou propálil gólmana Anthonyho Lopese (60`).

Lyon byl s blížícím se závěrem zápasu čím dál aktivnější a Gomis mohl přidat druhou branku, ale po obehrání Mangy pálil přímo do Reyneta. Lorient nicméně působí v závěru roku 2013 dojmem psychicky mimořádně silného týmu, což se potvrdilo i nyní - běžela už třetí minuta nastavení, když Guerreiro nacentroval do vápna, Traoré vystoupal nejvýše a hlavou vyrovnal na 2:2.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Langi

tak se ukažte

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hezkej zvrat....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele