22. kolo
25.01.2013 20:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Lyon jde do čela, hravě porazil Valenciennes

Fotbalisté Lyonu se minimálně do nedělního večera usadí na čele tabulky Ligue 1. V předehrávce 22. kola OL zaslouženě porazil neškodné Valenciennes 2:0, kterému se i nadále výsledkově vůbec nedaří a zůstává ve středu tabulky. Obě branky zápasu zařídili již v první půli Fofana s Gomisem.

Hosté vstoupili do utkání velice dobře, hned z první větší šance zápasu se jim totiž podařilo skórovat. Fofana přebral míč ve středu zálohy, dokázal obehrát dva své protihráče a poté nechytatelnou střelou skvěle překonal gólmana Penneteaua. Lyon přitom i nadále pokračoval v tlaku, Gomis mohl během deseti minut vsítit klidně hattrick.

Zabiják Olympiqueu vyzkoušel Penneteauovu připravenost hned ve třech případech. Nejprve si ho vyhlédl pas od Ghezzala, po němž ještě branka nepadla. Domácí brankář si však ani trochu neodpočinul ani o pár chvil později, Malbranque zakombinoval s Gomisem, jenž napodruhé z dobré pozice soupeře mezi třemi tyčemi zase nepřekonal.

Neudržitelný dredatý Francouz se hnal hladově do dalších příležitostí. Po půlhodině hry bylo před brankou VAFC znovu rušno a tentokráte jeho obrana valící se útok již neubránila. Fofana převzal míč na pravé straně od Lacazetteho, následně nacentroval na Gomise, jenž si seběhl k bližší tyčce a v klidu zavěsil.

Jedinou vážnější možnost si Valenciennes vytvořilo těsně před přestávkou. Dossevi poslal hezký pas na hlavičkujícího Aboubakara, jenže ten se do balónu neopřel tak, jak by chtěl, takže gólman Vercoutre situaci jistil. Ani po přestávce fotbal neměnil celkem dost vysoké tempo, Lyon jinak v žádném případě nezatáhl svá vojska do zadních linií.

Hned zkraje nacentroval Malbranque z rohového kopu na Lacazetteho, jehož hlavička však v bráně neskončila. Na druhé straně v 57. minutě vypálil velice dobře Le Tallec. Napřáhl zpoza vápna, jeho technický pokus směřoval k pravé tyčce, k ní se však natáhl Vercourte a jednoruč balón vyrazil pryč.

Je pravda, že závěrečná pasáž zápasu vyšla poněkud lépe domácím, avšak dobře bránící Les Gones nakonec pohodlný náskok bez problémů udrželi. Soupeř na ně nedokázal vytvořit nějaký permanentní tlak, za zmínku stojí přece jenom gólovka Dosseviho po pasu od Le Tallece, střelu z voleje ale zlikvidoval pohotový Vercourte.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Langi

1:2 a budete tam jezdit celejch 90 minut za ten minulej víkend

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
MichelBastos

gool gomis♥

Reagovat
Pharrell

ALLÉZ LYONNAIS !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

výborně! z Valenciennes se body často nevozí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele