3. kolo
25.08.2012 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Valenciennes doma s přehledem porazilo oslabené Ajaccio

Po domácí remíze s Nice dopřálo Valenciennes svým fanouškům první vítězství před jejich zraky. Les Athéniens po tříbrankovém přídělu v brance Ajaccia jednoznačně potvrdilo, že na vlastním hřišti body neztrácí...

Svěřenci Daniela Sáncheze tak zatím procházejí Ligue 1 bez většího zaváhání. Po vítězství 1:0 v Troyes a bezbrankové remíze s Nice připluly na bodový účet červených další tři body, a Valenciennes se tak po třech ligových kolech vyhřívá na skvělé druhé pozici. Až do dnešního dne přitom mělo Ajaccio bilanci naprosto totožnou: jedinou brankou porazilo Nice, následně udrželo na uzdě Paris SG a bralo bod po výsledku 0:0.

V dnešním zápase jim ale již po čtvrthodině hry kradl naději na úspěch svou brankou Mamadou Samassa, vše bylo z pohledu Korsičanů ještě horší od 37. minuty, kdy se nechal vyloučit záložník Jean-Baptiste Pierazzi. A Valenciennes svou početní převahu dokázalo využít - ve druhém poločase se prosadil Loris Néry, deset minut před koncem určil konečný stav vlastní brankou David Oberhauser.

Domácí vstoupili do utkání jako uragán a hned v úvodních pěti minutách si vypracovali dvě veliké příležitosti. V té první se objevil Mathieu Dossevi, jenž pálil zpoza pokutového území; střela avšak svůj cíl minula. Z dobré pozice následně netrefil hlavou přesně ani záložník Gaël Danic.

Že jde francouzskému záložníkovi lépe přihrávat, než zakončovat nám dokázal v 16. minutě. Danic pěkným centrem oslovil nabíhajícího Mamadoua Samassu a bývalý útočník Marseille se z patnácti metrů prosadil hlavou - 1:0.

Autor úvodní branky mohl svůj gólový účet zdvojnásobit ve 35. minutě. Malijský forvard byl v pokutovém území ve velice dobré pozici, střela mu ovšem nesedla podle představ a balon skončil vedle levé tyčky. Ajaccio, které si až do tohoto momentu nedokázalo vypracovat jedinou vážnější příležitost, navíc o dvě minuty později přišlo o středopolaře Pierazziho. Tomu rozhodčí ukázal červenou kartu za nebezpečný zákrok na Gaëla Danice.

I přesto si Korsičané připsali v první půli alespoň svou první střelu na branku. Rána Sigamaryho Diarry zkraje pokutového území však Nicolase Penneteaua v brance Va’nnes více potrápit nemohla. Nakonec se v úvodu druhého poločasu podruhé prosadili domácí borci. V 56. minutě neměl Loris Néry problém uklidit míč zblízka za záda gólmana Giullerma Ochoy - 2:0.

Ajaccio mohlo alespoň snížit na rozdíl jedné branky. Sigamary Diarra však o čtvrthodiny později nedokázal přetavit v branku takřka ideální centr Richarda Fatyho, když hlavičkou mířil těsně vedle. A to mohlo hosty mrzet v závěru utkání, kdy si míč do vlastní sítě sklepl svou nešikovností brankář David Oberhauser. Ten po hodině hry v bráně Ajaccia vystřídal zraněného Guillerma Ochou.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele