31. kolo
06.04.2013 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - Paris Saint-Germain 0:2

Paris Saint-Germain má na čele fracnouzské ligy opět sedmibodový náskok poté, co se Jérémy Ménez na hřišti Rennes prosadil po fantastické individuální akci a Zlatan Ibrahimovic v samém závěru zpečetil vítězství hostů 2:0.

Marseille včera dokázala porazit Girondins Bordeaux a z druhého místa ztrácela na lídra soutěže "pouze" čtyři body. Tým Élieho Baupa tak mohl pouze doufat, že Paříž bude pokračovat v typickém trápení na Stade de la Route de Lorient. Hosté se opravdu nepředvedli v nejlepší formě, nicméně fantastická akce Jérémyho Méneze a 26. ligová branka Zlatana Ibrahimovice z nastaveného času stačila k tomu, aby si PSG odvezlo z Rennes své první vítězství z jedenácti posledních zápasů.

Rennes mohlo do dnešního utkání vstupovat s optimismem, vždyť úvodní zápas sezony dokázali vyhrát i přesto, že utkání dohrávali pouze s devíti muži v poli. A Jonathan Pitroipa, přestože stejně jako jeho zaměstnavatel není v roce 2013 v nejlepší formě, si dokázal vypracot první příležitost utkání. Pitroipu sice na chvíli zastavil Marco Verrati, nicméně balon se dostal k Sadiu Diallovi, jehož rána dala brankáři Salvatore Siriguovi poměrně zabrat.

Hosté se již možná psychicky připravovali na středeční duel Ligy mistrů proti Barceloně a v prvním poločase si příliš šancí vypracovat nedokázali. Do dobré pozice se dostal van der Wiel, jenž před sebou měl pouze tvář brankáře Costila, na poslední chvíli mu však míč dokázal odkopnout bránící Mavinga. O pár minut později poslal Ibrahimovice do samostatného úniku Ménez, Mavinga mu tentokrát nestačil - nicméně švédský kanonýr ukázal svou druhou, mírumilovnou tvář: jeho chabé zakončení nenadělalo Costilovi žádné problémy.

V druhém poločase se na plochu dostal také anglický záložník David Beckham, jenž nahradil Marca Verratiho. Nicméně tento hráč v úvodní brance prsty neměl. Jak tomu tak za vlády Carla Ancellotiho často bývá, přinesly Paris SG body individuální schopnosti jeho svěřenců. Ménez přebral přihrávku od Clémenta Chantomeho, neuvěřitelně snadno prošel obranou soupeře a parádním zakončením překonal i Costila - 0:1.

O tři minuty později mohli hosté své vedení ještě navýšit. Van der Wiel, jenž uchvacoval skvělými ofenzivními výpady a zároveň defenzivní jistotou, nacentroval z pravé strany na Ibrahimovice a přestože pokus nejlepšího střelce francouzské ligy byl zablokován, rána Kévina Gameira brankáři Rennes nadělala pořádné potíže.

Paris SG se v průběhu druhé půle stále více vytrácelo a na řadě tak s ofenzivní činností byli domácí. Nicméně a i přímý kop Féreta ani další střela tohoto hráče se neujala. V nastaveném čase zakombinoval Beckham s Pastorem, bývalý anglický reprezentant nahrál Ibrahimovicovi a ten hlavičkou pojistil vítězství 2:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Cas na vytazstvo Psg vonku 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 :)

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
freakmarena19

0:2(Ibra,Pastore)

Reagovat
smazaný uživatel

Super gól Menéz

Reagovat
smazaný uživatel

hezky si pro ten gol dosel

Reagovat
willdonor

super gol menez a ibra možná tak trochu vzal beckhamovi jeho prvni gol v PSG ... nebo co myslíte.. spadlo by to do brány? ??

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě vedle, maximálně tyč. Ale těžko říct, každopádně si myslím, že Beckham přihrát chtěl. Jednou ten gól stejně dá

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/rennes-vs-psg-02-highlights-EDcJHTiC9LcSEl5T?start=1.257

No podle mě by Beckhama střela letěla od tyče do brány..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele