27. kolo
02.03.2013 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Reims - Paris Saint-Germain 1:0

Neuvěřitelné představení se odehrálo na hřišti sestupem ohrožené Remeše. Nováček soutěže musel utkání s lídrem tabulky Paris Saint-Germain dohrávat o deseti, přesto však po zásahu Krychowiaka překvapivě bere všechny body.

Vývoj celého zápasu byl plný zvratů. Hned v úvodu druhého poločasu nebyla Zlatanu Ibrahimović uznána branka, následně byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí Christopher Glombard a Remeš musela dohrávat v deseti mužích. Již o čtyři minuty později však své představení dokončil polský reprezentant Grzegorz Krychowiak, jenž svou druhou brankou v sezoně rozhodl o neuvěřitelném vítězství svého družstva.

Výsledek by mohl znamenat bodové dotažení Lyonu na hvězdami nabité Paris Saint-Germain. L’OL má před sebou zítřejší zápas se sestupem ohroženým Brestem. Paris SG jistojistě očekávalo lepší výsledek poté, co se jim dvakrát podařilo v Le Classique porazit Marseille v poměru 2:0 a postoupit díky tomu již do čtvrtfinále Coupe de France. Pařížany nyní čeká těžký úkol - odčinit tuto nečekanou porážku v rámci Ligy mistrů, kde se příští týden poměří se španělskou Valencií.

Remeš přitom na vítězství na domácí půdě čekali již od října, od té doby jejich statistiku zdobilo jediné vítězství. Přesto do utkání vstoupili bez bázně a hany před hvězdným Paris SG a několikrát svými útočnými pokusy pozlobili soupeře. První vážnější příležitost si však přesto vypracovalo Paris Saint-Germain. Matuidi nahrál Ibrahimovićovi, nicméně Kossi Agassa stihl míč zkrotit. Na druhé straně pálil Antoine Devaux, jeho pokus z třiceti metrů však konečky prstů zlikvidoval Sirigu.

Domácí záložník Diego po půlhodině hry dokonce svou ranou olízl tyčku Siriguovy branky. O pět minut později se do dosud nejlepší příležitosti PSG - Ezequiel Lavezzi se dral sám na brankáře, nicméně jeho rána skončila těsně vedle. Následně Zlatan Ibrahimović nebezpečně pálil z přímého kopu, za Remeš zakončoval Gaetan Courtet, jehož hlavička skončila mimo.

Paris Saint-Germain se z očekávané branky radovalo zkraje druhého poločasu. Zlatan Ibrahimović utekl svým pronásledovatelům a bezchybně zakončil. Sudí však branku pro velmi těsný ofsajd neuznali a švédský kanonýr se tak své 23. branky v sezoně nedočkal. Vše se mělo změnit v 60. minutě. Christopher Glombard hloupě strhl k zemi Javier Pastoreho a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch.

I přes početní nevýhodu to však překvapivě byla Remeš, která se dočkala úvodní - a jak se nakonec ukázalo i poslední - branky utkání. V 64. minutě prodloužil Mohamed Fofana přímý kop Diega, Krychowiak se zbavil bránícího Alexe a z ostrého úhlu propálil Sirigua - 1:0.

Blaise Matuidi sice po celou dobu utkání předváděl solidní výkon, nicméně klubu z hlavního města Francie postupem času docházela kreativita. Tu měla na hřiště vnést anglická legenda David Beckham. Ani jeho nástup však žádnou velikou změnu nepřinesl. Pařížští i nadále ovládali celé pole, nicméně trápila je koncovka. Lavezzi převzal pas Armanda, přesně však již zamířit nedokázal.

V jednom z ojedinělých útoků Remeše se objevil Fortes, jenž by se - kdyby jeho příležitost opravdu skončila branku - mohl ucházet o gól roku. Hráč z Pobřeží slonoviny obehrál jak Alexe, tak následně i Sakha. Jeho parádní ránu zkraje pokutového území však Sirigu dokázal pokrýt.

Díky tomuto nečekanému vítězství se Remeš posunula již na patnáctou pozici v tabulce, na sestupové příčky má momentálně čtyřbodový náskok.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

Rooney nepříjde,na to zapomente PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
M1ck0

šok

Reagovat
smazaný uživatel

sok to nie je 1 krat ze tak prehrali

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=JIlVSLLFMEI

Tak tohle bylo osudové selhání prro komerční PSG.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele