13. kolo
17.11.2012 17:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Stade Rennes 1:2

Tak tohle byl pořádný šok! Rennes čelilo 23 střelám, mělo držení míče pouhých 29%, dohrávalo v devíti mužích, ale přesto dokázalo ubránit senzační vedení a odváží si z Paříže všechny body po výhře 2:1.

Fanoušci v Parku princů tak mají plné právo být frustrovaní, neboť toto už druhá domácí prohra PSG v řadě (před čtrnácti dny vykradlo pařížský svatostánek Saint-Étienne). Rennes poslal do vedení už ve 13. minutě fantastickým volejem Romain Alessandrini; za domácí však rychle vyrovnal Nene a s hosty to vypadalo černě poté, co byl vyloučen gólman Benoit Costil.

Jenže Les Rouge et Noir mají momentálně výbornou formu a věhlasného soupeře se nezalekli ani za těchto okolností, a Julien Féret navrátil svému týmu vedení z přímého kopu ve 34. minutě. V 51. minutě pak byl vyloučen Jean Makoun a trenér Antonetti narychlo přeorganizovával hru, neboť se dala očekávat drtivá smršť v podání PSG; ta sice skutečně přišla, jenže heroický výkon hostující defenzivy zajistil Rennes všechny body.

První gól padl po akci výtečného Féreta, jehož perfektní centr se dostal k Erdingovi; turecký střelec sice svojí šancí pohrdl, ale provizorní pravý bek Zoumana Camara dokázal odklidit míč pouze k Alessandrinimu, který neváhal a skvělým volejem propálil Sirigua poprvé - 0:1.

Jenže PSG se rychle navrátilo do hry. Akci založil Javier Pastore, který našel Neneho v dobré pozici, a brazilský křídelník bez větších problémů překonal Costila - 1:1.

Costil si ani nestačil pořádně sáhnout na míč, a už mířil pod sprchy. Jeho srážku s postupujícím Menézem ohodnotil sudí kartonkem červené barvy, a to ještě mohli být hosté rádi, že k tomu nedošlo ve vápně; do branky si tak musel stoupnout náhradník Cheikh N'Diaye, kterému uvolnil místo Erding.

Jenže Rennes si z toho nic nedělalo, a Féret dostal příležitost ukázat svoji skvělou kopací techniku při zahrávání přímého kopu. Bývalý špílmachr Nancy svojí střelou překonal špatně postavenou zeď a nachytal Sirigua přikovaného k zemi - 1:2.

Oba týmy hrozily i po přestávce; nejprve se do úniku dostal Blaise Matuidi, ale o možnost střílet ho připravila pozorná hostující defenziva, na druhé straně pak jedovatě hlavičkoval Makoun, jenže míč se pouze otřel o tyč. Zdálo se, že početní oslabení Rennes vlastně ani nijak nelimituje; skutečná zkouška však přišla chvíli poté.

Makoun totiž nevybíravě zajel do Neného, dostal druhou žlutou kartu, a před Antonettiho týmem stál nesmírně těžký úkol - udržet vedení na hřišti PSG po zbývajících 40 minut v devíti. Jenže PSG si vypěstovalo až přílišnou závislost na Ibrahimovićovi, a na hřišti to bylo vidět.

Domácí tlak začal střelou Hoaraua, který po Maxwellově vybídnutí střílel do brankové konstrukce za N'Diayem; k dorážce se dostal Pastore, ale jeho pokus dopadl stejně. Rennes obětavě bránilo a defenzivní val před N'Diayem zlikvidoval i další střelecké pokusy této dvojice.

Senegalský gólman byl poprvé povolán do vážnější akce proti Gameirově voleji a obstál na výbornou; závěr zápasu už pak patřil prakticky pouze jemu. Posledních 10 minut totiž Pařížané vyvinuli obrovský tlak, jenže N'Diaye byl zkrátka neprůstřelný, jak poznali postupně Lavezzi, Alex a Pastore. PSG tak může po tomto kole přijít o první místo, zatímco Rennes se posunulo už na čtvrtou pozici.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Rennes ma sice dobrou formu, ale na rozjeteho Zlatana to stacit nebude 3:1

Reagovat
FCSL

Ten má stopku ještě. 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

to je pech ale vyhra by byt mela, ale asi spis takova jako pises ty

Reagovat
smazaný uživatel

tvl ani proti 9 nedají gól, chce to Ibru :)

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se ukazuje, jak sou na nem zavisli..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele