26. kolo
24.02.2013 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Olympique Marseille 2:0

David Beckham si odbyl debut během prestižního Le Classique. A i on měl nakonec podíl na vítězství Paris Saint-Germain nad Marseille v poměru 2:0. Hosté však bodům nebyli vůbec daleko.

Beckhamům příchod čtvrt hodiny před koncem zápasu provázely nadšené ovace v Parc des Princes, největší potlesk by si však za dnešní výkon zasloužil domácí gólman Salvatore Sirigu, jenž nedovolil Marseille skórovat ani v těch nejlepších pozicích. Díky němu má tak PSG na čele tabulky stále tříbodový náskok před druhým Lyonem.

Marseille, která se do Parku princů vrátí již ve středu v rámci Coupe de France, zůstává na třetí pozici s osmibodovou ztrátou. Celý zápas pak slavnostním výkopem zahájila žijící legenda světové kopané - brazilský kanonýr Ronaldo.

Domácí mužstvo ukazovalo již od úvodních minut svou ofenzivní sílu. Po necelých sto dvaceti sekundách se do velice dobré pozice dostal po uvolnění Zlatana Ibrahimovice jeho spoluhráč Ezequiel Lavezzi, nicméně tento argentinský záložník poslal svou ránu levačkou pouze do levé tyčky Mandandovy branky.

Do zakončení se následně dostal i nejlepší střelec francouzské soutěže, Zlatan Ibrahimović. Švédský šutér si ve středu pokutového území naskočil na centr Maxwella, jeho hlavička však těsně minula branku. Následně mezi tři tyče nedokázal svou střelu umístit ani Javier Pastore, jenž pálil zpoza pokutového území.

V jedenácté minutě se domácí mužstvo dočkalo zaslouženého vedení, ačkoliv bez většího vlastního přičinění. Nešťastným hrdinou se stal hostující obránce Nicolas N’Koulou, jenž tečoval ránu Lucase Moury a na nečekanou změnu trajektorie již roztěkaný Mandanda nedokázal zareagovat - 1:0.

Marseille v posledních třinácti zápasech proti Paris Saint-Germain pokaždé vstřelila alespoň branku a prodloužení této série byla chvíli před koncem prvního poločasu. Olympique mohl vyrovnat, ba se možná dostat i do vedení. To by však v bráně Pařížanů nesměl stát fantastický Sirigu.

Italský brankář po svém příchodu v roce 2011 z italského Palerma již několikrát dokázal ,že patří mezi špičku na francouzském poli a i dnes svůj celek několikrát výrazně podržel. Nejdříve Siriguovu obezřetnost prozkoušel Foued Kadir, jenž se snad i se štěstím dokázal protáhnout kolem Maxwella. Následně střílel z poměrně veliké vzdálenosti Mathieu Valbeuna, Sirigu jeho střelu dokázal zblokovat, nebezpečí ale nakonec úplně uhasil svým odkopem až Marco Verratti.

Několik málo okamžiků před koncem prvního dějství nechala pařížská obrana svého gólmana zcela na holičkách. Domácí defenziva nedokázala odklidit centr z levé strany, ke kterému se dostal zcela volný Valbuena, jenž pochopitelně neváhal a pálil. Všichni domácí příznivci si poté mohli oddechnout, míč totiž k překvapení všech skončil vedle branky.

Přes všechny pochyby obě mužstva hrála velice otevřeně a takřka ihned po změně stran měla obě mužstva šanci zvýšit respektive vyrovnat skóre. Lavezzi si chytře narazil s Javierem Pastorem, k němuž se však finální přihrávka, jenž by následně pravděpodobně vyústila v branku, již nedostala.

Na druhé straně Valbuena chytře oslovil Pierra-Andrého Gignaca, jenž se dosud nikdy neradoval z branky v Parku princů. Tohoto břímě se však francouzský reprezentant mohl lehce zbavit, kdyby jen Salvatore Sirigu rychle nevystartoval z branky a lehce rukou netečoval balon mimo tři tyče.

Očividně zklamaný Gignac dokázal ještě jednou pořádně postrašit Sirigua. Nejlepší střelec Marseille se pokusil zaskočit soupeře nůžkami, nicméně i tentokrát si domácí brankář poradil a vyrazil míč mimo. Velice nebezpečně se jevila i rychle se k zemi snášející hlavička Andrého Ayewa - Sirigu se však nedal a zázračným zákrokem vyrazil i tento pokus.

Až v samém závěru přišlo překvapivé rozuzlení letošního Le Clasique - David Beckham uvolnil Jérémyho Méneze, ten si vytvořil dostatečný prostor, nahrál Ibrahimovićovi, ten si jednoduše odběhl od hlídajícího Lucase Mendese a tečoval Ménezovu ránu do horního růžku branky. Jeho dvaadvacátá branka v sezoně znamenala konečné vítězství Paris SG 2:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

PARIS i snašim odchovancem "Davidem" porazí oslabenou O.M.

PSG = sice rád nemám,ale DB je neodmyslitelnou součástí MUFC,tak mu přeji v Paříži jen to dobré.

Bek!si ukaž Paříži že odkud vedou Tvé kořeny...že hráči jako Giggsi, Scholsii a Ty jsi stále ikonami...,a ty ostatní se mají od Vás stále co učit.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Ibrahimovič a Beckham)

Reagovat
smazaný uživatel

skoro jsem to uhádl :D

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak DAVID na hřišti a hned u míče.

Reagovat
smazaný uživatel

Krasnej moment, jak se spolu Ibra s Davidem radujou po golu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Rooney nepříjde,na to zapomente PSG

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/0ec4dd73bb0a4b18680e1d57b80ae798/

Potkaly se dva nejlepší týmy Francie...pěkněj match

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele