32. kolo
13.04.2013 20:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Lorient - SC Bastia 4:1

Pohárové naděje Lorientu stále žijí! Bretaňský klub díky drtivé výhře 4:1 nad Bastií poskočil na osmé místo a na Saint-Étienne ztrácí sice těžko, ale přece jen stáhnutelných sedm bodů.

Gourcuffův tým si v předchozích šesti zápasech připsal jedinou výhru, dnes však opanoval hřiště a díky brankám Yanna Jouffreho, Benjamina Corgneta a dvakrát Jérémie Aliadiéreho dokonale uzemnil v dobré formě hrající Bastii. Modeste sice pro hosty za stavu 0:2 vykřesal naději, ale nakonec to nevedlo k ničemu.

Les Merlus se po poslední porážce 0:5 v Lille rychle oklepali a už v úvodních šesti minutách mohli dvakrát skórovat - nejprve zahrozil vynikající levačkou Mohammed Abu, poté se nádherným volejem z 30 metrů prezentoval Maxime Baca. První pokus však zlikvidoval pozorný Landreau, zatímco ten druhý mířil pouze do tyče.

Ve 37. minutě se domácí frustrace prohloubila po Corgnetově hlavičce, která šla těsně mimo; nakonec se však podařilo skórovat ještě v první půli, i když až v jejím nastaveném čase. K poslednímu rohu před finálním hvizdem se postavil Jouffre, a ač nastřelil obránce, míč se k němu nakonec dostal i podruhé a tentokrát už byl Landreau bezmocný.

Druhou půli otevřela střela Aliadiéreho a netrvalo dlouho, než Lorient zdvojnásobil své vedení - v 54. minutě bývalý útočník Arsenalu sice na Landreaua nevyzrál, ale Corgnet už se s dorážkou nemohl mýlit. Gól Bastie byl vlastně její teprve druhou skutečnou šancí; zatímco v té první si Modesteho ještě vychutnal brankář Audard, krátce nato už souboj týchž hráčů dopadl lépe pro hostujícího útočníka, jenž zavěsil hlavou po Rothenově přímém kopu.

Bastia se však na více už nezmohla a Lorient naopak ještě dvakrát navýšil vedení. V poslední čtvrthodině se totiž prosadil dvakrát Aliadiére - proti jeho střelám ze 75. a 83. minuty nemohl Landreau dělat zhola nic, a Bastia tedy zůstává ve spodní polovině tabulky, ač sestupovým starostem už, zdá se, zdárně unikla.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele